Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Ούτε ψύλλος στον κόρφο του Βασιλειάδη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ούτε ψύλλος στον κόρφο του Βασιλειάδη

Ο κόσμος καίγεται και αυτοί ασχολούνται με την μπάλα, σου λέει ο άλλος. Κι έχει δίκιο, εδώ που τα λέμε. Αλλά και άδικο. Δίκιο, γιατί ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα, ή το κύπελλο, μπροστά στο τι θα μας πάρουν πάλι από την τσέπη, είναι τεταρτεύον. Και άδικο, γιατί στην μπάλα, στο ποδόσφαιρο κυρίως, αλλά και σε άλλα αθλήματα, στα οποία φτάνουν οι ποδοσφαιρικές ομορφιές, καθρεφτίζεται το χάλι της οικονομικής και της πολιτικής σήψης, νεοελληνικού τύπου. Και οι παθογένειες μιας κοινωνίας, ή ενός μεγάλου κομματιού της που βολοδέρνει παγιδευμένο μεταξύ παραγόντων, ιδιοκτητών ομάδων, εμφυλίων της φανέλας, και φίλιων της κουρέλας.

Αν δεις τι γίνεται στο ποδόσφαιρο καταλαβαίνεις τι γίνεται παντού, λέω. Και το πολιτικό συμπέρασμα είναι ένα: Ούτε ψύλλος στον κόρφο του Βασιλειάδη. Του κάθε Βασιλειάδη. Που προσπαθεί να καθαρίσει τα λερωμένα τ’ άπλυτα, να βάλει τάξη στο μπάχαλο, να περιορίσει εξουσίες παρακρατικές που κρύβονται κάτω από συνθήματα και πίσω από φανατισμούς. Δείτε τι γίνεται τώρα με τον τελικό του κυπέλλου και θα συμφωνήσετε. Γύρω - γύρω όλοι, θα γίνει δεν θα γίνει ο αγώνας, και στη μέση ο Βασιλειάδης. Αυτός φταίει για όλα, αν πιστέψουμε τα παπαγαλάκια που διακινούν τις απόψεις των αφεντικών. Μέχρι και την παραίτησή του ζητούν.

Γνωστά τα αφεντικά. Με στρατούς πίσω τους, με βουλευτές, με δημάρχους, με δημοσιογράφους και ΜΜΕ. Δώστε βάση: Εκδήλωση με θέμα τις... διώξεις κατά του Ολυμπιακού. Σημείωση: Ο εισαγγελέας είναι ο... διώκτης. Και ποιοι συμμετέχουν παρακαλώ; Μαζί με τον γνωστό Καραπαπά; ΟΛΟΙ. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ, των μικρότερων. Δήμαρχοι όλων των δήμων του Πειραιά -μόνο τον Βρεττάκο δεν αναφέρει το ρεπορτάζ. Και καταλήγουν να κάνουν, λέει, κοινή ερώτηση. Κοινή ερώτηση για την ομάδα! Που ποτέ, για καμία ομάδα από ταλαίπωρους που βογκάνε από τα Μνημόνια, δεν έκαναν.

Και για να μη θυμώσουν οι γαύροι, τα ίδια περίπου γίνονται με όλες τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες. Πρόεδροι και ιδιοκτήτες σέρνουν από τη μύτη πολιτικούς, δημάρχους, δημοσιογράφους, καβλαντισμένους οπαδούς. Θέλει κάποιος, σε μια τέτοια κατάσταση, να εξακολουθήσει να στηρίζει κάθε βαρόνο, εν ονόματι της φανέλας; Ας το κάνει. Προσωπικά προτείνω να στηρίξουμε τον Βασιλειάδη, και τον κάθε Βασιλειάδη, που τους στείλαμε να βουρλίζονται στο σκατοπέδιο...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL