Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.3°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.2°C13.3°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.5°C14.3°C
3 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C11.9°C
4 BF 82%
Η κοοπτάτσια της Φώφης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η κοοπτάτσια της Φώφης

Και εκεί που λέγαμε ότι ξεμπερδέψαμε με την πλέον αντιδημοκρατική εσωκομματική μέθοδο, νάτην πάλι μπροστά μας. Αυτή τη φορά από τη Φ. Γεννηματά, που, προκειμένου να ξεμπερδέψει με τους διαφωνούντες και επειδή δεν της βγαίνουν τα κουκιά, διορίζει στελέχη. Αντί για εσωκομματικές εκλογές, κατάργησε τον γραμματέα και τη συγκεκριμένη θέση χρίζοντας έναν δικό της σε... άλλη θέση, με τις ίδιες ουσιαστικά αρμοδιότητες. Με δύο λόγια κοοπτάτσια, και μάλιστα καραμπινάτη. Εσωκομματική «δημοκρατία» που θα ζήλευε και ο «πατερούλης».

Η βιασύνη και οι αντιδημοκρατικές πρακτικές της προέδρου δεν είναι τυχαίες. Η Φ. Γεννηματά επιδιώκει γρήγορα να καθαρίσει το εσωκομματικό πεδίο, να κερδίσει το συνέδριο που κάνει άρον-άρον και απερίσπαστη από αντιρρησίες να αφοσιωθεί στον κύριο στόχο της: ανατροπή του Αλ. Τσίπρα, της «χειρότερης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης» όπως ισχυρίζεται, και σχηματισμό κυβέρνησης με τον Κυριάκο στα πρότυπα της «καλύτερης» κυβέρνησης της μεταπολίτευσης τύπου Σαμαρά - Βενιζέλου. Απλά θέλει τη Δημοκρατική Συμπαράταξη πιο δυνατή ώστε να μην πάει στον Μητσοτάκη σαν φτωχός συγγενής. Αλλωστε πρέπει να διακοπεί η διαδικασία της διερεύνησης σκανδάλων που τρέχει. Σκάνδαλα και διαφθορά που είχαν την τιμητική τους ιδιαίτερα την περίοδο Σημίτη.

Θα τρίζουν τα κόκαλα του Ανδρέα με τη μετατροπή του κόμματος που ίδρυσε σε παρακολούθημα της Δεξιάς. Οσον αφορά τις μελλοντικές εκλογικές επιδόσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ας δει η πρόεδρός της τις εκλογικές επιδόσεις όσων συμμαχούν με την ευρωπαϊκή Δεξιά και ασκούν δεξιά πολιτική. Πρόσφατα παραδείγματα υπάρχουν.

ΥΓ.: Η κοοπτάτσια, ως διαδικασία σε αιρετό σώμα όπου παρακάμπτονταν οι αρχαιρεσίες και επιβάλλονταν ή προσλαμβάνονταν από ανώτερο όργανο στελέχη μη εκλεγμένα, χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από το ΚΚΕ, δικαιολογημένα τις περισσότερες φορές λόγω της βαθιάς παρανομίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL