Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Σήμερα στην "Αυγή": Ο Μάης των αποφάσεων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σήμερα στην "Αυγή": Ο Μάης των αποφάσεων

Με την πιθανή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για τα ζητήματα της δεύτερης αξιολόγησης έως την Κυριακή, όπως ανέφερε ανώτατη κυβερνητική πηγή χθες, ανοίγει ο δρόμος για την επισφράγιση μιας "συνολικής συμφωνίας" με τους δανειστές μέσα στον Μάιο. Ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε πως τα θέματα της αξιολόγησης θα κατατεθούν και πιθανώς θα ψηφιστούν από τη Βουλή πριν από την επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στην Κίνα (14-15.5), ενώ Ντάισελμπλουμ και Μοσκοβισί προανήγγειλαν στο Ευρωκοινοβούλιο συμφωνία επί της αξιολόγησης αλλά και επί των στόχων για τα πλεονάσματα και τη βιωσιμότητα του χρέους μετά το 2018.

* Το πρώτο δεκαπενθήμερο ψήφιση μέτρων και αντίμετρων από τη Βουλή, επικύρωση τεχνικής συμφωνίας από το Eurogroup στις 22 Μαΐου, ανακοίνωση στόχων για πλεονάσματα μετά το 2018 και, ακολούθως, ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση (QE)

Διαβάστε τα υπόλοιπα θέματα στην έντυπη έκδοση της "Αυγής":

https://www.avgi.gr/subscriptions

Ποινική δίωξη κατά 12 υπαλλήλων της ΣΤΑΣΥ

Για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα διώκονται συνολικά δώδεκα πρόσωπα, υπάλληλοι και στελέχη της ΣΤΑΣΥ, οι μεθοδεύσεις των οποίων φέρονται να προκάλεσαν ζημία ύψους 1.000.000 ευρώ στην υπηρεσία του ΟΑΣΑ. Οι διώξεις αφορούν διοικήσεις που κληρονομήσαμε από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρ. Σπίρτζης.

Αγρότες, ανενεργές επιχειρήσεις στον εξωδικαστικό

Ανάσα σε πάνω από 400.000 επιχειρήσεις αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες δίνει το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό που ψηφίζεται στη Βουλή προκειμένου, όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου, να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας.

Διεθνή οικονομικά - Ανάλυση του Κώστα Μελά

Τα ρομπότ δεν φέρνουν το τέλος της εργασίας, αλλά...

Πάντοτε η εισαγωγή νέας τεχνολογίας προκαλούσε μεσοπρόθεσμες αναταραχές στις υπάρχουσες εργασιακές σχέσεις, στις θέσεις εργασίας, καθώς και στους μισθούς. Με τη σταδιακή εγκαθίδρυση στο παραγωγικό σύστημα της νέας τεχνολογίας επιτυγχανόταν και μια νέα ισορροπία, η οποία προφανώς δεν προκαλούσε τη μείωση της ανθρώπινης απασχόλησης. Αυτό αναμένεται και σήμερα. Οι μελέτες που γίνονται δείχνουν τις νέες διαφοροποιήσεις στην εργασία.

Φίδια και γάιδαροι στα Ηλύσια Πεδία

Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των γαλλικών εκλογών και η ιδιομορφία του συστήματος της προεδρικής δημοκρατίας έχουν φέρει τον γαλλικό λαό σε ένα δίλημμα που αντικατοπτρίζεται στο παλιό ρητό περί άβολων επιλογών: «φίδι να σε τσιμπήσει ή γάιδαρος να σε κλωτσήσει;».

Brexit: Όχι χάρες στο Λονδίνο, λέει η Μέρκελ

Τη στρατηγική τους στη διαπραγμάτευση για το Brexit χαράσσουν στην αυριανή σύνοδο κορυφής οι "27", ενώ η Άνγκελα Μέρκελ διαμηνύει στο Λονδίνο να μην τρέφει ψευδαισθήσεις για τη μετα-Brexit σχέση του με την Ε.Ε., η οποία δεν θα περιλαμβάνει προνόμια.

Γαλλία: Με διαδηλώσεις στον β' γύρο

Διαδηλώσεις και μαθητικές καταλήψεις προκαλούν οι επιλογές με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι οι Γάλλοι ψηφοφόροι στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών. "Ούτε Λεπέν ούτε Μακρόν" ήταν το κεντρικό σύνθημα των κινητοποιήσεων που πραγματοποιήθηκαν χθες στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Ο ΣΦΕΑ τιμά τον Σάκη Καράγιωργα

Ημερίδα με στόχο την ανάδειξη της εμβληματικής μορφής του αγωνιστή Σάκη Καράγιωργα και τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης διοργανώνουν αύριο στον Πύργο ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αγωνιστών και το Ίδρυμα «Σάκης Καράγιωργας». Απόψε, στις 6.30, εκδήλωση στο ΕΑΤ/ΕΣΑ με θέμα "Μουσική, ήχος και δικτατορία".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL