Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.8°C16.2°C
1 BF 80%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
9.9°C14.1°C
1 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.1°C17.5°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.9°C
0 BF 100%
Σύγχυση στους ευρωβουλευτές Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ εν όψει της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύγχυση στους ευρωβουλευτές Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ εν όψει της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης (Video)

Επικριτική στους δανειστές στην τοποθέτησή της η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Ελίζα Βόζενμπεργκ. Η Μαρία Σπυράκη άσκησε μεν κριτική στους δανειστές αλλά επειδή υιοθετούν το πλεόνασμα που «δεν είναι βιώσιμο» υιοθετώντας έτσι τις απόψεις του ΔΝΤ που αιτιολογούν την επιβολή αυστηρών μέτρων στη χώρα.

Η κ. Βόζενμπεργκ αναρρωτήθηκε γιατί επιβάλλονται τα μέτρα ενώ υπάρχει πλεόνασμα, την ίδια ώρα, η κ. Σπυράκη θεωρεί το πλεόνασμα μη βιώσιμο και επαναλαμβάνει το αίτημα για εκλογές στο Ευρωκοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα στην τοποθέτησή της η κ. Βόζενμπεργκ είπε: «Αφού και οι δυο σας (Μοσκοβισί και Ντάισελμπλουμ) παραδέχεσθε ότι η χώρα παρουσίασε πλεόνασμα και υποθέτεται ότι θα διαρκέσει και τα επόμενα χρόνια, τότε δώστε μια εξήγηση γιατί επιβάλλεται μέτρα που εξαθλιώνουν την κοινωνία και τον ελληνικό λαό,  όπως μείωση συντάξεων και αφορολόγητο, μέτρα που δεν έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα και δεν συμβάλλετε για να ρυθμιστεί το χρέος μια υπόσχεση που δώσατε από το 2012.»

Η κ. Σπυράκη με τη σειρά της προτίμησε να περιγράψει τη ζοφερή κοινωνική πραγματικότητα σαν να είναι απόρροια αποκλειστικά των δύο τελευταίων χρόνων και όχι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόστηκε όλα τα χρόνια των μνημονίων και την καταστροφή του κοινωνικού κράτους που επέφεραν επί των κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.

«Το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 φαίνεται πως δεν είναι βιώσιμο γιατί βασίζεται σε μέτρα μιας χρήσης» είπε μιλώντας για "μαγική εικόνα", ενώ όπως πρόσθεσε «η ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης δεν προσφέρει καμιά εγγύηση για την ολοκλήρωση του προγράμματος το Νοέμβριο του 2018. Η Ελλάδα χρειάζεται άλλη πολιτική, με μείωση των φόρων και των δαπανών».

Έντονη κριτική άσκησαν και οι δύο ευρωβουλεύτριες της Ν.Δ. στον κ. Ντάισελμπλουμ για τις προσβλητικές δηλώσεις του κατά των χωρών του Νότου και ιδιαίτερα των γυναικών.

Ο κ. Κεφαλογιάννης με τη σειρά του ζήτησε «συμβούλιο πολιτικών αρχηγών» και «εθνική στρατηγική» αντιπολιτευόμενος παράλληλα με αφορμή το πρωτογενές πλεόνασμα κατά της ελληνικής κυβέρνησης βάλλοντας κατά της αξιοπιστίας της σαν να απευθύνεται στο ελληνικό και όχι προς το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και μην ξεχνώντας να αναφερθεί στη Βενεζουέλα και τον Μαδούρο.

«Για μια πραγματική συμφωνία που θα δίνει πραγματικές λύσεις στα μεγάλα προβλήματα» μίλησε ο κ. Κύρτσος.

Η κ. Καϊλή επέκρινε τη "βολική κυβέρνηση" που "ψηφίζει ότι της ζητηθεί προκειμένου να μείνει στην εξουσία" ενώ άφησε αιχμές αμφισβήτησης του πρωτογενούς πλεόνασματος, που όπως φαίνεται μόνο Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ αρνούνται να πιστέψουν.

«Γιατί ζητούμε μέτρα όταν βλέπουμε πλεονάσματα, δεν πιστεύεται ότι μπορούν να διατηρηθούν, ότι είναι τεχνητά;» είπε χαρακτηριστικά.

"Μικροπολιτικές σκοπιμότητες" χρεώνει στους ευρωβουλευτές Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ

Για "μικροπολιτικές σκοπιμότητες" έκανε λόγο το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τη στάση των ευρωβουλευτών Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ στο Ευρωκοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα αναφέρει: "Κάθε συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την πορεία του ελληνικού προγράμματος, είναι αποκαλυπτική των μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και της σύγχυσης που διακατέχει τους ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Στο πλαίσιο αυτό, κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης, στην οποία ο Π. Μοσκοβισί και ο Γ. Ντάισελμπλουμ ενημέρωσαν για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν είχαν κανένα πρόβλημα να αμφισβητήσουν τα δεδομένα που παρουσίασαν για την ελληνική οικονομία!"

Η ανακοίνωση συνεχίζει σχολιάζει τα όσα είπαν οι ευρωβουλευτές, Μ. Κεφαλογιάννης, Μ. Σπυράκη και Εύα Καϊλή καταλήγοντας: "Είναι προφανής η νοσταλγία της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου στις τάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς, ο ελληνικός λαός δεν έχει ξεχάσει τα πεπραγμένα τους".

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΥΡΙΖΑ: Αποκαλυπτική η στάση των ευρωβουλευτών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL