Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
8.6°C15.2°C
1 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
8.5°C13.0°C
1 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.8°C12.5°C
3 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
6 °C
5.9°C9.1°C
0 BF 100%
Σκα Κέλερ: Ντροπή σας κ. Ντάισελμπλουμ προσβάλλατε τις γυναίκες της Ε.Ε. το μισό του ευρωπαϊκού πληθυσμού (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σκα Κέλερ: Ντροπή σας κ. Ντάισελμπλουμ προσβάλλατε τις γυναίκες της Ε.Ε. το μισό του ευρωπαϊκού πληθυσμού (Video)

https://www.youtube.com/embed/Jn5JiXZmGIE

«Ντροπή σας κ. Ντάισελμπλουμ προσβάλλατε τις  γυναίκες της Ε.Ε., το μισό του ευρωπαϊκού πληθυσμού» είπε η κ. Κέλερ η οποία όπως δήλωσε δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις του προέδρου του Eurogroup.

Συγκεκριμένα ανέφερε: “Δεν πιστεύω ότι ήταν περιγραφική και δήθεν αστειευόμενη η γλώσσα που χρησιμοποιήσατε. Προσβάλλατε το μισό πληθυσμό της Ένωσης. Όλες τις γυναίκες που είμαστε εδώ και τις γυναίκες της Ε.Ε. γιατί είπατε ότι οι γυναίκες είναι αντικείμενα επί των οποίων κάποιος σπαταλά τα χρήματά του. Δεν καταλαβαίνω πως δεν αντιλαμβάνεστε καν ότι υπάρχει πρόβλημα”.  

«Κάνατε τα ευρωπαϊκά όργανα να χάσουν την αξιοπιστία σας, εμείς, εσείς, η Κομισιόν, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Είναι πραγματικά ντροπή σας κ. Ντάισελμπλουμ δεν σεβαστήκατε το μισό του ευρωπαϊκού πληθυσμού» επανέλαβε η κ. Κέλερ.

"Δώστε λίγο χρόνο στην Ελλάδα να αναπνεύσει"

Αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα η ευρωβουλευτής των Πρασίνων επέκρινε την πολιτική της λιτότητας που εφαρμόστηκε και ακόμα ζητείται από την Ελλάδα.

«Σήμερα ακόμα μια φορά μιλάμε για δημοσιονομικούς περιορισμούς στην Ελλάδα. Το Eurogroup επιμένει για ακόμα ένα γύρο περικοπών για τις συντάξεις για κόσμο που έχει μόλις 500 ευρώ στην τσέπη του κάθε μήνα. Αυτό θα συνεχίσει να διαλύει την κοινωνία της Ελλάδας».

«Η Ελλάδα κάνει τη δουλειά της παρά τις φριχτές κοινωνικές περικοπές. Δώστε λίγο χρόνο να αναπνεύσει η Ελλάδα και να κάνει τις μακροπρόθεσμες μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες» συνέχισε.

Ενώ απευθυνόμενη στον κ. Ντάισελμπλουμ αναρωτήθηκε κατά πόσο κάνει ο ίδιος τη δουλειά του λέγοντας:

«Που είναι εκείνη η ελάφρυνση, ή το τέλος της λιτότητας; Τι κάνατε εσείς για να σταματήσει η φοροδιαφυγή; Χάνουμε 70 δις σχεδόν το μισό του ετήσιου προϋπολογισμού της Ένωσης. Χρήματα που χρειαζόμαστε να επενδύσουμε σ το μέλλον της Ευρώπης».

Η κ. Κέλερ υπογράμμισε επίσης ότι: «Δεν μπορούμε να είμαστε σκληροί όταν μιλάμε για περικοπές στους φτωχότερους και επιεικείς όταν μιλάμε για τη φοροδιαφυγή των μεγάλων εταιρειών».

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL