Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.9°C23.4°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.3°C19.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C15.5°C
5 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C24.4°C
2 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.9°C
0 BF 77%
Σκουρλέτης απαντά στην "πρό(σ)κληση" Πατούλη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σκουρλέτης απαντά στην "πρό(σ)κληση" Πατούλη

Στο ίδιο προκλητικό ύφος συνεχίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης να απευθύνεται στον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, προσκαλώντας τον σε διάλογο για την αναθεώρηση του “Καλλικράτη”, την ίδια στιγμή που τον εγκαλεί για τη μη απόδοση των παρακρατηθέντων πόρων, παρ' ότι ήταν γνωστό από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ότι το 2017 δεν πρόκειται να αποδοθούν.

“Το 2017 η Αυτοδιοίκηση θα εισπράξει 214 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα, γιατί ο κ. Σκουρλέτης δεν πέτυχε όσα πέτυχαν οι προκάτοχοί του, με τους οποίους η ΚΕΔΕ είχε άριστη συνεργασία” ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Γ. Πατούλης, αποσιωπώντας τις περικοπές 60% στην κρατική επιχορήγηση των ΟΤΑ που έχουν γίνει από το 2010 με κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.

Στην πρόσκληση του προέδρου της ΚΕΔΕ στον υπουργό Εσωτερικών να παραστεί στη σημερινή συνεδρίαση του αυτοδιοικητικού οργάνου, ο Π. Σκουρλέτης απάντησε με πρόσκληση των αιρετών στο υπουργείο.

Κάνοντας αναφορά στο τελευταίο θερμό επεισόδιο που προκάλεσε ο Γ. Πατούλης στο υπουργείο Εσωτερικών, ο Π. Σκουρλέτης σημείωσε: “Μακάρι αυτή η πρόσκληση να συνιστά έμπρακτη αναθεώρηση της στάσης μιας μερίδας δημάρχων, που, με επικεφαλής τον ίδιο τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, λίγες μόλις ημέρες πριν, με τη συμπεριφορά τους προσέδωσαν στην έννοια του διαλόγου χαρακτηριστικά ενός θορυβώδους θεάματος που από τη φύση του απέτρεπε τη νηφάλια συζήτηση, την ανταλλαγή απόψεων, την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων”.

Πάντως, ο Γ. Πατούλης εδώ και μέρες έχει δώσει τον τόνο της σημερινής συνεδρίασης, αφού κύριο αντικείμενό της είναι η άρνηση στον περιορισμό του αριθμού θητειών των αιρετών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL