Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.2°C24.7°C
1 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.1°C26.6°C
4 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.0°C22.7°C
2 BF 53%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.3°C24.8°C
5 BF 31%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
27 °C
26.2°C26.9°C
2 BF 32%
Τ. Αλεξιάδης: Με το πλεόνασμα αποδείξαμε τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας και την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τ. Αλεξιάδης: Με το πλεόνασμα αποδείξαμε τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας και την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης (Video)

https://www.youtube.com/embed/ocoRZpKjXxw

"Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν έχει σχέση με την υπεραπόδοση φόρων" αλλά με την απόδοση της μάχης κατά της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου εξήγησε ο κ. Αλεξιάδης σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ, απαντώντας αναλυτικά στο που οφείλεται το πλεόνασμα, για το οποίο από τη στιγμή που επετεύχθη άρχισε και η προσπάθεια αποδόμησής του από Ν.Δ. και τηλεοπτικά κανάλια.

«Αν διαβάσει κανείς τον προϋπολογισμό θα δει ότι πετύχαμε το πρωτογενές πλεόνασμα σε σχέση με το στόχο που υπήρχε, όχι γιατί είχαμε υπεραπόδοση φόρων γιατί έχουμε φορολογίες που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, όπως για παράδειγμα ο φόρος στο κρασί αλλά κυρίως γιατί 1 δις περίπου προέρχεται από τον αγώνα κατά του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής».

«Έχουμε περισσότερα φορολογικά έσοδα γιατί κατευθύναμε την προσπάθεια στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου» είπε ο κ. Αλεξιάδης αναφέροντας ότι αυξήθηκαν 1,8 δις τα έσοδα σε σχέση με τον προϋπολογισμό.

Επιπλέον αναφέρθηκε στη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών με την οποία κατέρρευσε η παραπληροφόρηση ότι το πλεόνασμα οφείλεται στο ότι δεν πληρώνει το ελληνικό δημόσιο.

Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση επεσήμανε ότι: «Επιδιώκουμε μια συνολική συμφωνία, κοινωνικά βιώσιμη που θα περιλαμβάνει και τα πρωτογενή πλεονάσματα και το χρέος», «αν δεν συμφωνηθούν όλα, δεν έχει συμφωνηθεί τίποτα» προσθέτοντας ότι η θέση της κυβέρνησης είναι «υπέρ πλεονασμάτων που βοηθούν την ανάπτυξη» παραπέμποντας και στην συνέντευξη του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Πως ο Τρ. Αλεξιάδης εξανάγκασε τον Άδωνι να φερθεί πολιτικά… πολιτισμένα  

Ο κ. Αλεξιάδης εξαρχής έθεσε το πολιτικό πλαίσιο της αντιπαράθεσης που θα πρέπει να απέχει από ύβρεις, με αποτέλεσμα να εξαναγκασθεί ο κ. Γεωργιάδης να αφήσει στην άκρη τους υψηλούς τόνους φθηνού εντυπωσιασμού και να επιχειρήσει να συζητήσει με επιχειρήματα.

«Η κλασική μου παιδεία, ο πολιτικός μου πολιτισμός και οι ιδεολογικές μου απόψεις δεν μου επιτρέπουν να χρησιμοποιώ τέτοιες εκφράσεις, «παλαβός», «ψέματα» είπε επιβάλλοντας το πολιτικό πλαίσιο της αντιπαράθεσης και ηπιότερους τόνους στη συζήτηση.

Αυτό είχε ως άμεση συνέπεια να καταρρεύσει το επικοινωνιακό σόου του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη στο οποίο με περίσσευμα λαϊκισμού, συχνά επιδίδεται μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

Παρά την ολοφάνερη προσπάθεια των δημοσιογράφων του καναλιού να τον πριμοδοτούν τηλεοπτικά είτε με άνεση χρόνου, είτε μη παρεμβαίνοντας με ερωτήσεις διαρκώς, -σε πλήρη αντίθεση με την αντιμετώπιση που είχε ο κ. Αλεξιάδης- διατρανώθηκε η αδυναμία του αντιπροέδρου της Ν.Δ. να διαχειριστεί μια πολιτική συζήτηση, χωρίς να πέσει σε τραγικές αντιφάσεις.

Όπως ότι ενώ συνεχάρη τον κ. Αλεξιάδη όταν ήταν υπουργός Οικονομικών εν συνεχεία ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίστηκε πόσο κακό είναι για τη χώρα το πρωτογενές πλεόνασμα του 3,9% που πέτυχε η κυβέρνηση!

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι δημοσιογράφοι του καναλιού θεωρούν τον τρόπο συνέντευξης με συνεχόμενες διακοπές ως «δουλειά» τους. "Δουλειά τους"  δηλαδή είναι να αντιπαρατίθονται πολιτικά με τους φιλοξενούμενούς τους παρεμβαίνοντας διαρκώς, με σχόλια σαφέστατης ιδεολογικής τοποθέτησης, αφαιρώντας τους έμπρακτα το δικαίωμα να απαντήσουν;

Όποιος τολμήσει να διαμαρτυρηθεί αμέσως επιπλήττεται "μη θυματοποιείστε, μην κάνετε τον αδικημένο" και συνέχεια προς το τέλος ακολουθεί το τελικό επικριτικό συμπέρασμα, ως επισφράγισμα «δεν απαντάται». Την επόμενη φορά ας δίνουν οι ίδιοι, τις απαντήσεις που επιθυμούν στους καλεσμένους τους για να νοιώθουν ότι επιτελούν πλήρως "το δημοσιογραφικό τους καθήκον".

Kατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL