Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C18.1°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C15.5°C
1 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
1 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C13.2°C
2 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 71%
Τα "ζαλισμένα μυαλά" της Ν.Δ. στη Βενεζουέλα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τα "ζαλισμένα μυαλά" της Ν.Δ. στη Βενεζουέλα

Με Σαίξπηρ και με μία φράση με εμφανή πολιτικό υπαινιγμό "άδειασε" ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής Κώστας Δουζίνας το αίτημα της Ν.Δ. να συγκληθεί η Επιτροπή για να καταδικάσει την κυβέρνηση της Βενεζουέλας. Ο Κ. Δουζίνας θυμήθηκε ποια ήταν (κατά τον Σαίξπηρ στον "Ερρίκο Δ'") η παραίνεση του θνήσκοντος βασιλιά Ερρίκου προς τον γιο του Φίλιππο που ήταν ο διάδοχός του: "Να κάνεις δουλειά σου. Να απασχολείς ζαλισμένα μυαλά με ξένους καυγάδες. Αν πετύχει αυτή η προσπάθεια, μπορεί να εξαφανίσει τη μνήμη του παρελθόντος".

Όμως η απαίτηση της Ν.Δ. αντιμετωπίζει και ουσιαστικά προβλήματα, τα οποία επεσήμανε ο Κ. Δουζίνας. "Η Βουλή, και προφανώς οι Επιτροπές της, δεν κάνουν ψηφίσματα. Ούτε συζητούν ούτε ψηφίζουν ψηφίσματα - γι’ αυτό δεν υπήρξε και ψήφισμα για την αναγνώριση της Παλαιστίνης" είπε, ενώ τόνισε ότι το παγκόσμιο σύμφωνο κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων, στο οποίο αναφέρεται η Ν.Δ., απλώς "δεν υπάρχει"!

Ακόμη ο Κ. Δουζίνας υπενθύμισε ότι "η Επιτροπή ουδέποτε στο παρελθόν έχει συνεδριάσει για να συζητήσει την εσωτερική κατάσταση σε ένα άλλο κράτος. Όσο δε είμαι πρόεδρος, η Ν.Δ. ουδέποτε ζήτησε να συνεδριάσει η Επιτροπή για τα τεράστια θέματα Άμυνας και Εξωτερικών. Η πρώτη φορά που υποβλήθηκε αίτημα σύγκλησης είναι για τη Βενεζουέλα".

Τι κατάλαβε από αυτά η Ν.Δ.; Σύμφωνα με τον γραμματέα της Κ.Ο. της Ν.Δ. Κώστα Τσιάρα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ... αποφεύγει τη συζήτηση. "Ελπίζω ότι δεν ταυτίζονται με το καθεστώς Μαδούρο" είπε.

"Προφανώς μας απασχολεί το τι γίνεται στη Βενεζουέλα. Η θέση όμως του κοινοβουλίου δεν είναι να πάρουμε τη θέση υπέρ του ενός ή του άλλου, αλλά να χρησιμοποιήσουμε ό,τι δικαίωμα έχουμε προκειμένου να υπάρξει ειρηνική κατάληξη. Αντί να καταγγέλλουν τη μία πλευρά και να είναι υπέρ της άλλης, να βρούμε τρόπους να μεσολαβήσει η κυβέρνηση μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών" υπογράμμισε ο Κ. Δουζίνας και επεσήμανε στη Ν.Δ. ότι "χρησιμοποιούμε ξένες ταραχές για να ξεχάσουμε τα προβλήματα που έχουμε εδώ".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL