Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
«Εκμοντερνισμός» η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και για τις θέσεις εργασίας... κουβέντα ο Β. Κικίλιας (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Εκμοντερνισμός» η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και για τις θέσεις εργασίας... κουβέντα ο Β. Κικίλιας (Video)

https://www.youtube.com/embed/talhKQH1r0U

Ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. αναφέρθηκε στο πρόβλημα ρευστότητας της εταιρείας επιρρίπτοντας ευθύνες και εκτοξεύοντας απειλές για την έλλειψη ρευστότητας και την κατάρρευση της ΔΕΗ στην κυβέρνηση.

Το «τάξιμο» στους δανειστές του Κ. Μητσοτάκη για την ιδιωτικοποίηση του 66% του ΑΔΜΗΕ διανθίστηκε με γενικότητες όπως «δυνατότητα να εξασφαλίσεις ενέργεια για όλους, φθηνή ενέργεια για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, να εκμορντενίσεις τη ΔΕΗ και να την ξαναστήσεις στα πόδια της».

Επί της ουσίας πέραν του ξεπουλήματος, ουδέν. Εκτός από την εισαγωγή του όρου… «εκμοντερνισμός» που είναι μια πιο εύηχη λέξη πλασαρίσματος.

Σε ερώτηση όμως για το πόσο διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων σύμφωνα με την πρόταση της Ν.Δ., ο κ. Κικίλιας επ’ ουδενί, δεν θέλησε να απαντήσει.

Κάνοντας πως δεν άκουσε επανήλθε στο πρόβλημα ρευστότητας της εταιρείας που θεωρεί μάλλον βολικό επιχείρημα που προωθεί τον «εκμοντερνισμό» ξεχνώντας να αναφέρει για παράδειγμα, ποιος συνέδεσε τον ΕΝΦΙΑ με τα τιμολόγια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι καταναλωτές να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς συσσωρεύοντας χρέη.

Κατέληξε δε, λέγοντας ότι ο Κ. Μητσοτάκης –ο τέως υπουργός των απόλυσεων- έχει τις λύσεις για τη χώρα και «αυτό αποτυπώνεται παντού και το ξέρουν όλοι».

Και ακριβώς για αυτό ανησυχούν. 

Η «θυματοποίηση» πιάνει στο τηλεοπτικό κοινό και στην «νοικοκυρά» που αποφάσισε η Ν.Δ. ξαφνικά να απευθύνεται -φαίνεται να του συνέστησαν οι επικοινωνιολόγοι-, οπότε ο Β. Κικίλιας εντυπωσιασμένος ανέφερε ξεκινώντας την απάντησή του για το θέμα της ΔΕΗ, ότι «οι προηγούμενοι δεν κατηγορούν άλλες κυβερνήσεις, αλλά κατηγορούν τους επόμενους».

Το προβληματικό όμως είναι ότι το πέραν της βεβαιότητας ότι θα είναι «οι επόμενοι» είναι δύσκολο να κατανοήσει κανείς τι εννοεί ο εκπρόσωπος τύπου.

Η Ν.Δ. ξαφνικά, σήμερα εμφανίστηκε στα πολιτικά πράγματα της χώρας; Δεν ανήκει σε αυτές τις «άλλες κυβερνήσεις» που την υπερχρεοκόπησαν; 

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL