Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Δ. Παπαδημούλης: Αντιπολιτευτική πενία το μιζάρισμα της Ν.Δ. στο θέμα της Βενεζουέλας (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Παπαδημούλης: Αντιπολιτευτική πενία το μιζάρισμα της Ν.Δ. στο θέμα της Βενεζουέλας (Video)

https://www.youtube.com/embed/5vDTx9pyzsk

«Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης επιβάλλεται όχι μόνο για οικονομικούς λόγους αλλά και για γεωπολιτικούς» τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει θέμα νέων μέτρων».

«Χρειάζεται οι δανειστές να δώσουν μια ευκαιρία στην Ελλάδα για την ανάπτυξη για να ξεφύγουμε από τον ζουρλομανδύα των μνημονίων» τόνισε ο κ. Παπαδημούλης  στο ΣΚΑΙ, ενώ μίλησε για τις προοπτικές που υπάρχουν για την ελληνική οικονομία.

Πάμε για ρεκόρ στον τουρισμό αυτό θα προσδώσει 1% του ΑΕΠ, αύξηση της απασχόλησης αλλά και έσοδα στα ταμεία από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, σημείωσε.

Αναφερόμενος στο ΔΝΤ υποστήριξε ότι «το βέβαιο είναι ότι για το 2017, 2018 έκανε μια γενναία αναθεώρηση των προβλέψεων του που ενισχύει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας και δικαιώνει το στρατόπεδο Ελλάδα – Ευρωπαίοι δανειστές που το κριτικάριζαν ως απαισιόδοξο». Ενώ όπως είπε «το ΔΝΤ στα θέματα της ελάφρυνσης του χρέους και ρεαλιστικά πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018 έχει θέσεις που ενισχύουν τις ελληνικές θέσεις».

"Θέμα νέων μέτρων δεν υπάρχει"

Συμπέρανε ότι «το κλειδί είναι η συμφωνία ΔΝΤ και Βερολίνου για το πώς μετά το τέλος των μνημονίων θα υπάρξει ένας καθαρός οδικός χάρτης για την Ελλάδα που θα τις επιτρέψει να ξαναβγεί στις αγορές και να έχει ανάπτυξη».

Υπενθύμισε ότι σύμφωνα με τη συμφωνία του Ιουλίου του 2015 το ΔΝΤ μετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα αλλά μέχρι τώρα με ευθύνη του αυτό δεν έχει ενεργοποιηθεί. Σήμερα φαίνεται να υπάρχει ένα προσφύμφωνο μεταξύ Μέρκελ – Λαγκάρντ. «Το ΔΝΤ θα μπει με μικρή χρηματοδοτική συμμετοχή και περιορισμένο χρονικό ορίζοντα».

Ο κ. Παπαδημούλης ξεκαθάρισε ότι «θέμα νέων μέτρων δεν υπάρχει διότι σύμφωνα και με τους Ευρωπαίους δανειστές αλλά και το ΔΝΤ το πλεόνασμα για το 2016 αντί για 0,5% είναι 3,3% οπότε ο κόφτης δεν θα εφαρμοστεί για το 2017 αλλά ούτε και για το 2018 γιατί το πλεόνασμα θα πιαστεί σύμφωνα με τις προβλέψεις όλων».

«Προϋπόθεση είναι να ολοκληρωθεί χωρίς νέες καθυστερήσεις το πακέτο αξιολόγηση – χρέος – πλεονάσματα γιατί η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης έκανε ήδη ζημιά για την ανάπτυξη το 2017» ενώ όπως εξήγησε μετά την ολοκλήρωσή της προτεραιότητα της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η αύξηση της αποτελεσματικότητας σε τρεις τομείς κυρίως: επενδύσεις, αντιμετώπιση φοροδιαφυγής και βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.

Ούτε εμείς θέλουμε 4ο μνημόνιο, ούτε μας δίνουν

«Ούτε εμείς θέλουμε 4ο μνημόνιο ούτε κανείς μας δίνει γιατί δεν θέλουν ούτε οι δανειστές» εξήγησε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου προσθέτοντας ότι στόχος είναι «τον Αύγουστο του 2018 να τελειώσουμε με τα μνημόνια και την επιτροπεία».

Τέλος απαντώντας στο θέμα της Βενεζουέλας τόνισε ότι: Υπάρχει μια «ανησυχητική κλιμάκωση της έντασης και της βίας» και απαιτούνται πρωτοβουλίες αποκλιμάκωσης. Ωστόσο όπως σχολίασε η αξιοποίηση του θέματος από τη Ν.Δ. δείχνει «αντιπολιτευτική πενία» καθώς η κατάσταση με την Ελλάδα είναι τελείως διαφορετική. Χρειάζονται πρωτοβουλίες «αποκλιμάκωσης» δηλαδή διάλογος. «Αντιπολιτευτική πενία το μιζάρισμα της Ν.Δ. στο θέμα της Βενεζουέλας» είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου προσθέτοντας ότι: «Όσοι θέλουν να κάνουν αντιπολίτευση στο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη Βενεζουέλα τους συνιστώ να βρουν κάποιο που να πουλάει παραπάνω».

Κατερίνα Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL