Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.4°C26.3°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.6°C26.6°C
1 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
21.0°C26.5°C
2 BF 41%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.7°C25.8°C
4 BF 31%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.9°C24.9°C
0 BF 33%
Σήμερα στην Αυγή: Ηλεκτροπληξία στη Ν.Δ. για ΔΕΗ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σήμερα στην Αυγή: Ηλεκτροπληξία στη Ν.Δ. για ΔΕΗ

Πλήρης η αποκάλυψη των κινήτρων και των στοχεύσεων της Ν.Δ. στην ενέργεια και όχι μόνο. Στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ για τις προχθεσινές δηλώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη, οι οποίες ουσιαστικά ισοδυναμούσαν με πλήρη εκχώρηση της ενεργειακής πολιτικής και της ΔΕΗ σε ιδιωτικά συμφέροντα, υπερφαλαγγίζοντας και τις παράλογες αξιώσεις των δανειστών το προηγούμενο διάστημα, η Ν.Δ. τους προέτρεψε -μέσω σχολίου του εκπροσώπου της για την "Αυγή"- να ασχοληθούν με τη Βενεζουέλα. Πέραν του "κατηγορώ" για τις δηλώσεις Μητσοτάκη, η κυβέρνηση απηύθυνε και "επτά μεγάλα ερωτήματα" για τα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης περιμένοντας... απάντηση.

* Επτά μεγάλα ερωτήματα για τα πεπραγμένα της Ν.Δ. στην ενέργεια απευθύνει η κυβέρνηση

Διαβάστε τα υπόλοιπα θέματα στην έντυπη έκδοση της "Αυγής":

https://www.avgi.gr/subscriptions

50 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟ

21η Απριλίου: "ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ"

Γράφουν οι Γιώργης Μέρμηγκας, Δημήτρης Παλαιολογόπουλος, Μανώλης Αναστασιάδης, Σταύρος Κωνστανταράκος, Μανώλης Κυριάκης και Παναγιώτης Χατζημωυσιάδης. Συνέντευξη της Χριστίνας Μουστακλή.

Σφαίρες και νεκροί στα Ηλύσια Πεδία

Δύο αστυνομικοί και ένα ένοπλος έπεσαν νεκροί χθες βράδυ στα Ηλύσια Πεδία, στο κέντρο του Παρισιού, σε δύο τουλάχιστον διαφορετικές επιθέσεις που ξυπνούν τον εφιάλτη της τρομοκρατίας στη Γαλλία. Την ίδια ώρα διεξαγόταν στην τηλεόραση το τελευταίο ντιμπέιτ των 11 υποψηφίων για τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής, με τη Λεπέν να δηλώνει: "Θα ξαναδώσω τα κλειδιά του σπιτιού στους Γάλλους"...

ΣΥΝΟΔΟΣ ΔΝΤ

Εαρινή αντιπαράθεση Σόιμπλε - Λαγκάρντ για το χρέος

Κρίσιμα ραντεβού Τσακαλώτου στην Ουάσιγκτον

"Λογικά" πλεονάσματα για την Ελλάδα ζητάει η Κριστίν Λαγκάρντ. "Ατυχώς για το ΔΝΤ, τα τελευταία δύο χρόνια οι προβλέψεις της ελληνικής κυβέρνησης είναι πιο ρεαλιστικές" απαντά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λίγο πριν από την έναρξη της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ σήμερα στην Ουάσιγκτον.

Απαντήσεις στην προπαγάνδα για τους αυτοκινητοδρόμους

"Μην πιστεύετε τα μάτια σας, μην μετράτε τον χρόνο που ταξιδέψατε, μην νοιάζεστε που δεν είχαμε ούτε έναν νεκρό" ήταν η απάντηση του Χρ. Σπίρτζη σε ρεπορτάζ και δημοσιεύματα περί «φιάσκου» των εγκαινίων. «Συμπαραστεκόμαστε στον πανικό της Ν.Δ., της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ) και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσής τους...» σημειώνει το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών.

Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης

Νέα σελίδα

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης θέλει "να γυρίσει σελίδα" και να ανακτήσει την αξιοπιστία του απέναντι σε ΑΕΙ, ΔΙΕΚ, Erasmus+/ Youth. Η "Α" παρουσιάζει το σχέδιο εξυγίανσης του οργανισμού, που τελεί σε συνεργασία διοίκησης - εργαζομένων. Στόχος το 2017 να είναι "χρονιά - σταθμός".

«Ομολόγησε» ότι είναι αριστερός...

Εκείνη την Παρασκευή ξεκινήσαμε για το σχολείο, αλλά με μια ξεχωριστή χαρά... Ήταν η τελευταία ημέρα προτού να σταματήσουν τα μαθήματα για τις διακοπές του Πάσχα. Πηγαίναμε λοιπόν ανυποψίαστοι να γιορτάσουμε τις ανοιξιάτικες διακοπές μας. Πού να φανταστούμε τι μας περίμενε!

του Άγγελου Μανταδάκη

Γαλλία: Στην τελική ευθεία για τις εκλογές

Τελευταίο ντιμπέιτ χθες βράδυ στη γαλλική τηλεόραση για τους 11 υποψηφίους των προεδρικών εκλογών της Κυριακής με τις προβλέψεις των δημοσκόπων να συνεχίζουν να κινούνται στο περιθώριο του στατιστικού λάθους. Μακρόν και Λεπέν παίρνουν 23%, Φιγιόν και Μελανσόν 20%. "Θα ξαναδώσω τα κλειδιά του σπιτιού στους Γάλλους", διακήρυξε η Λεπέν. Πάντως, στον δεύτερο γύρο χάνει όποιος κι αν είναι ο αντίπαλός της.

Συνεχίζεται η αναταραχή στη Βενεζουέλα

Στους δρόμους του Καράκας και άλλων μεγάλων πόλεων της Βενεζουέλας παρέμειναν και χθες τόσο οι αντίπαλοι όσο και οι υποστηρικτές της κυβέρνησης Μαδούρο. Τρεις άνθρωποι -δύο πολίτες και ένας αστυνομικός- έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια των κινητοποιήσεων της Τετάρτης. Έκκληση για "αποκλιμάκωση" απηύθυνε η Ε.Ε., ενώ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε ότι "παρακολουθεί στενά" τις εξελίξεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL