Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
"Μαρίκειο"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Μαρίκειο"

Σχεδόν 150 λέξεις χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης για να μην απαντήσει σε τίποτα από όσα είπε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής για το “Μαρίκειο”. Ο Π. Κουρουμπλής (στον ΣΚΑΪ) ζήτησε να απαντήσει ο Κ. Μητσοτάκης “πού πήγαν τα λεφτά του σωματείου Αλληλεγγύη, τα εκατομμύρια που συγκεντρώθηκαν. Λέω για το 'Μαρίκειο' σωματείο. Εκατομμύρια συγκεντρώθηκαν τότε και κανείς δεν ξέρει που πήγαν”.

Ο Κ. Μητσοτάκης απάντησε μέσω Facebook: “Ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε και σήμερα, με χυδαία υπονοούμενα, στη μητέρα μου Μαρίκα Μητσοτάκη. Θυμάμαι πολύ καλά την εποχή που η μητέρα μου, ως σύζυγος πρωθυπουργού, είχε θέσει ως στόχο ζωής τη δημιουργία ενός δημόσιου κέντρου αποκατάστασης για άτομα που έπασχαν από αναπηρίες και τετραπληγίες. Θυμάμαι πολύ καλά τη χυδαιότητα με την οποία το ΠΑΣΟΚ τότε (ναι, το ΠΑΣΟΚ του κ. Κουρουμπλή) της είχε επιτεθεί. Η μητέρα μου, απογοητευμένη, εγκατέλειψε την προσπάθεια και δεν ήταν άνθρωπος που τα παρατούσε εύκολα! Λυπάμαι πραγματικά που ο κ. Κουρουμπλής, ο οποίος έκανε τα πάντα για να εξαιρεθούν από την Εξεταστική οι δύο περίοδοι της δικής του εμπλοκής στο υπουργείο Υγείας, έπεσε τόσο χαμηλά ώστε να αφήσει υπονοούμενα για έναν άνθρωπο που έφυγε από τη ζωή πριν από πέντε χρόνια. Λυπάμαι διπλά γιατί ο ίδιος, ως άτομο με ειδικές ανάγκες, θα έπρεπε να έχει μια αυξημένη ευαισθησία για τα θέματα αυτά»

Δηλαδή, ο Κ. Μητσοτάκης ζητάει από τον Π. Κουρουμπλή να μη ρωτάει πού πήγαν τα χρήματα για τα άτομα με αναπηρία επειδή είναι άτομο με αναπηρία! Την ίδια ακριβώς τακτική (της μη απάντησης) είχε ακολουθήσει ο Κ. Μητσοτάκης και στην περίπτωση του θαλασσοδανείου που είχε πάρει για τον “Κήρυκα” Χανίων. Και πέτυχε το αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα: την ανάδειξη του σκανδάλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL