Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δ. Βέττας: Μας κατηγορούν γιατί τελειώσαμε σε δύο χρόνια τα έργα που δεν τελείωναν επί 15ετίας; (Video)

«Η Ν.Δ. κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα ότι τελείωσαν τα έργα που δεν είχαν ολοκληρωθεί επί των ημερών της;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βέττας στην ΕΡΤ απαντώντας στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση από τη Ν.Δ. για την αποπεράτωση των αυτοκινητοδρόμων.

«Τη στιγμή που η κυβέρνηση ολοκλήρωσε μέσα σε δύο χρόνια έργα που δεν τελείωναν επί εικοσαετίας» το πρόβλημα τους είναι ποιος έκοψε την κορδέλα σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ενώ όπως υποστήριξε ήταν τέτοιος ο όγκος του κόσμου και των αυτοκινήτων που κινήθηκε λόγω του εορτασμού του Πάσχα που θα υπήρχε πρόβλημα κίνησης.

«Τα έργα παραδίδονται σιγά σιγά και μέχρι το τέλος της κυβέρνησης θα παραδοθούν όλα» διαβεβαίωσε ο Δ. Βέττας ενώ όπως είπε «είναι χρήματα του ελληνικού λαού και τα έργα αυτά τα έχει ανάγκη η χώρα».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι τα έργα θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει, επί κυβερνήσεων Σαμαρά, Βενιζέλου αλλά δεν τέλειωσαν, τα είχαν σταματήσει. Αναρωτήθηκε όμως πως γίνεται αυτή η κυβέρνηση και βρήκε τα χρήματα κάτι που οι προηγούμενες δεν έπραξαν.

«Τα φαραωνικά έργα αυτά είχαν σχεδιαστεί με ένα τραπεζικό σύστημα που ήταν στα ύψη του τότε. Όταν κατέρρευσε το τραπεζικό σύστημα σταμάτησαν και τα έργα» εξήγησε ο Δ. Βέττας. «Πως βρήκαμε εμείς τα χρήματα και τελειώνουν τα έργα και επί 15 χρόνια δεν έβρισκαν τίποτα»; είπε ενώ απεύθυνε ένα ερώτημα στη Ν.Δ. «Γιατί σε αυτή τη χώρα τα δημόσια έργα ήταν υπερκοστολογημένα και πλήρωνε ο πολίτης 6 και 7 φορές παραπάνω;».

Το στέλεχος της Ν.Δ. Γ. Οικονόμου που ήταν στο πάνελ όμως δεν απάντησε.

Κατ. Μπρέγιαννη

 

Δείτε όλα τα σχόλια