Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Στην επιφάνεια οι εσωκομματικές διαφωνίες στη Ν.Δ. με αφορμή την αποπομπή της Κ. Παπακώστα (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στην επιφάνεια οι εσωκομματικές διαφωνίες στη Ν.Δ. με αφορμή την αποπομπή της Κ. Παπακώστα (Video)

https://www.youtube.com/embed/xLqtb8Br5uE

Η βουλευτής της Ν.Δ. Σοφία Βούλτεψη παραδέχθηκε σε συνέντευξή της στο ΣΚΑΙ, ότι υπάρχουν εσωκομματικές διαφωνίες, ενώ αιτιολόγησε πλήρως την απόφαση του προέδρου της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκη για την «καρατόμηση» της Κ. Παπακώστα από την σκιώδη κυβέρνησή του, εξαιτίας ανάρτησης της για τον κ. Γεωργιάδη.

Οι αναφορές στην «ενότητα» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την Σοφία Βούλτεψη το μόνο που δείχνουν είναι ότι αυτή παραμένει ευσεβής πόθος.

«Η ενότητα κράτησε το κόμμα της Ν.Δ.» υποστήριξε η Σ. Βούλτεψη ενώ όπως είπε: «Βεβαίως υπάρχουν προσωπικές απόψεις, αλλά δημόσιες αντεγκλήσεις δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές» αιτιολογώντας πλήρως την απόφαση του προέδρου της Ν.Δ. «Δεν είναι θέμα δημοκρατίας ή όχι» συνέχισε για να προσθέσει ότι «τα κόμματα είναι οργανωμένες κοινότητες».

«Δεν είναι, αν συμφωνώ ή όχι, είναι αποφάσεις του προέδρου. Ο πρόεδρος φτιάχνει το σκιώδες υπουργικού του συμβούλιου και ο πρόεδρος μπορεί να το αλλάξει». Όπως γίνεται αντιληπτό, απ' όσα δήλωσε η κ. Βούλτεψη, παρά τις διαφωνίες οι οποίες εκφράζονται στη Ν.Δ. τις αποφάσεις τις παίρνει ο πρόεδρος και αυτές δεν επιδέχονται κριτική. 

Τέλος, η βουλευτής της Ν.Δ. αποδέχθηκε και τις ακροδεξιές τάσεις του κόμματος της λέγοντας: «Η Ν.Δ. είναι πολύ μεγάλη παράταξη που πάντα είχε μέσα της τέτοιες τάσεις. Τα κόμματα εξουσίας είναι αδύνατον να έχουν απόλυτη ομοιογένεια».

Για την τοποθέτηση στη θέση ευθύνης της κ. Παπακώστα του κ. Φωτήλα σχολίασε ότι «βεβαίως μπορεί να τοποθετήσει όποιον θέλει, δεν είναι θέμα επετηρίδας» και ας προέρχεται ο κ. Φωτήλας από το ΠΟΤΑΜΙ και ας ασκούσε τότε δριμύτατη κριτική στη Ν.Δ. Εξάλλου το μόνο κριτήριο που φαίνεται να  λειτουργεί είναι η αφοσίωση στον αρχηγό και η άνευ κριτικής αποδοχής των αποφάσεών του ακόμα και αν αυτές οδηγούν το κόμμα όλο και περισσότερο προς τα ακροδεξιά.

«Δεν υπάρχει κανένας δυισμός στη Ν.Δ.» προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις το στέλεχος της Ν.Δ Γιάννης Οικονόμου λίγο αργότερα στην ΕΡΤ. Η θέση της Κ. Παπακώστα σε σχέση με την αντιπαράθεση με τον κ. Γεωργιάδη ενόψει και της εξεταστικής κρίθηκε "άκαιρη και άστοχη" από τον αρχηγό της Ν.Δ. υποστήριξε ο κ. Οικονόμου και δεν βρήκε «ότι υπάρχει κανένα ενδιαφέρον» σε αυτό.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL