Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
ΤΗΣ ΩΡΑΣ / Κομμουνιστές αγράμματοι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΗΣ ΩΡΑΣ / Κομμουνιστές αγράμματοι

Είστε κομμουνιστές αγράμματοι, είπε μεταξύ άλλων πολύ εύστοχων εύμορφων και εύοσμων, ο Άδωνις στον δικό μας Ζαχαριάδη. Τηλεοπτικώς αυτό, στην εκπομπή του Παπαδάκη, στον Αντέννα. Προφανώς ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. του Κυριάκου θεώρησε ότι δικαιούται να βάλει στη θέση του τον αντίπαλό του, γιατί διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα γι’ αυτό. Πρώτον, δεν υπήρξε ποτέ ύποπτος ως κομμουνιστής. Α-πα-πα. Είναι αντικομμουνιστής βαμμένος, αγριεμένος, και survivor, που λέει ο λόγος. Και, δεύτερον, δεν υπήρξε ποτέ ύποπτος αγραμματοσύνης. Είναι γραμματιζούμενος, διανοούμενος, σοφός, μέχρι πρωτοκόλλων των σοφών της Σιών, που λέει ο λόγος.

Αυτή, όμως, είναι η κατάσταση. Αυτή είναι και η Ν.Δ. του Μητσοτάκη. Και κρίμα όσα τράβηξαν τόσα χρόνια οι κομμουνιστές, οι αριστεροί και οι ύποπτων φρονημάτων εν γένει από τους ομοϊδεάτες του Άδωνι. Και τα παντελόνια που έλιωσαν υπακούοντες στο τρίτο εδάφιο της αυστηρής παραίνεσης: Αγάπα το κελί σου, τρώγε το φαΐ σου, διάβαζε πολύ. Ορίστε, και τι έγινε; Διάβασαν, έβγαλαν τα μάτια τους, μεταβίβασαν και στα παιδιά και στα εγγόνια τους την αγάπη για το βιβλίο και τους κάνει τώρα μαθήματα περί χρέους ο Άδωνις. Κατώτεροι των περιστάσεων, αλλά και κατώτεροι της πολυσχιδούς και πολυμορφικής μόρφωσης του λογίου Γεωργιάδη αποδείχτηκαν.

Ως εκ τούτου, πιστεύω ότι θα πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα από τους αρμόδιους. Κι αφού το μορφωτικό μας επίπεδο θα ήθελε πολύ χρόνο και εμβριθή προσήλωση στις προσωπικές βιβλιοπωλικές εκπομπές του για να φτάσει στα ύψη του Άδωνι -αν υποθέσουμε ότι μπορεί να φτάσει- ας κόψουμε τις αναμετρήσεις μαζί του. Ας αποφεύγουμε τα κοτέτσια όπου λαλεί ο περιλάλητος. Ας γυρίσουμε την πλάτη στα παράθυρα, από τα οποία εκπέμπει το κύμα της διανοητικής και μορφωτικής του ανωτερότητας. Εκτός πια κι αν υπάρχει κάποιος μεταξύ μας -αν υπάρχει, να σηκώσει το χέρι πάραυτα- που έχει εντρυφήσει στο “Mein Kampf”, στα σοφά πρωτόκολλα ή στο βαθυστόχαστο έργο του Πλεύρη.

Αλλιώς αφήστε τον να πλέει χωρίς εσάς στη φαιά θάλασσα της επιστημοσύνης του. Όταν σας ενημερώνουν ότι θα έχετε συνομιλητή τον φωστήρα, δηλώστε ευθαρσώς κομμουνιστές αγράμματοι, που δεν μπορούν να σταθούν απέναντι στον εγγράμματο. Στην τελική, αν επιμένουν, στείλτε τον Πολάκη να του πει καμιά μαντινάδα: Ξύπνα αστέρι πρωινό, σε προσμένει το ΚΕΕΛΠΝΟ...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL