Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.1°C23.5°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.3°C17.5°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.0°C
6 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C21.8°C
3 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.3°C19.9°C
2 BF 45%
Ω γλυκύ μου έαρ, διχαστικόν;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ω γλυκύ μου έαρ, διχαστικόν;

Μέρες άγιες και κατανυκτικές που είναι, ιερέας ένιωσε την ανάγκη να μεταλαμπαδεύσει τη χριστιανική αγάπη στο ποίμνιό του με τον καλύτερο τρόπο με μια επίθεση από άμβωνος στους «άθεους» της κυβέρνησης. Ιεράρχες που εκπίπτουν σε κηρύγματα μίσους δεν είναι σπάνιο φαινόμενο τελευταία. Ο περιβόητος μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος έχει παραδώσει υψηλά δείγματα στο είδος αυτό -σε απόλυτη συμφωνία με τις χουντικές καταβολές του- στοχοποιώντας προσωπικά τον τ. υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη.

Ο Παπαχρήστος στη Ρόδο ακολούθησε το ιερό παράδειγμα... αφήνοντας στην άκρη τον πνευματικό του ρόλο και υιοθετώντας σαφώς πολιτικό, καθώς έκρινε μοναδική την ευκαιρία της παρουσίας πιστών τις μέρες αυτές στον οίκο του Θεού.

«Οι άθεοι παίρνουν συντάξεις. Είναι άθεοι, κλέφτες, ανεπρόκοποι και μας διοικούν αυτά τα ρεμάλια. Και ας έρθουν να με βρουν. Μην τους σέβεστε όπως δεν μας σέβονται. Θρησκεία, οικογένεια, πατρίδα, μας τα πουλήσανε όλα. Βγαίνουν οι ψεύτες και οι λωποδύτες να μας κάνουν μαθήματα ηθικής» είπε καταλήγοντας το ακροδεξιό παραλήρημά του με ένα «Χρόνια πολλά σε όλους!».

Περιχαρής έσπευσε να χειροκροτήσει ο καλός χριστιανός Άδ. Γεωργιάδης μέσω τουίτερ την επίθεση αυτή επικροτώντας τον ηγετικό ρόλο που θα πρέπει να έχουν οι θρησκευτικοί ηγέτες στην πολιτική, μέσω καίριων θείων παρεμβάσεών τους.

Κατά τα άλλα, σύμφωνα με τη Δεξιά, για τον διχασμό στην ελληνική κοινωνία ευθύνεται παραδοσιακά η Αριστερά. Η Δεξιά άλλωστε δεν αναγνωρίζει ταξικούς διαχωρισμούς, αλλά όλους τους άλλους. Οι βουλευτές της συχνά απευθύνουν την κατηγορία περί «διχαστικών λογικών», ειδικά όταν θέλουν να αποφύγουν να πάρουν ξεκάθαρη θέση σε καίρια πολιτικά ή κοινωνικά ζητήματα.

Ω γλυκύ μου έαρ, διχαστικόν;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL