Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.8°C18.0°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C16.6°C
0 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
9.0°C14.3°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C17.2°C
3 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.2°C11.2°C
1 BF 70%
Χαίρουν άκρας υγείας η μητέρα και νεογνό που γεννήθηκε στη Ζάκυνθο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χαίρουν άκρας υγείας η μητέρα και νεογνό που γεννήθηκε στη Ζάκυνθο

Κάθε όριο ξεπέρασε η γαλάζια ΠΟΕΔΗΝ, που στην προσπάθειά της να ευαρεστήσει τον πολιτικός της φορέα, έστησε κακόγουστο πολιτικό παιχνίδι εις βάρος λεχώνας και του νεογέννητου παιδιού της.

Σε μια ανακοίνωση τρομοκρατικού ύφους, μιλάει για μετεγχειρητικές επιπλοκές που υπέστη η μητέρα κατόπιν καισαρικής στο νοσοκομείο Ζακύνθου, οι οποίες «προήλθαν είτε από εισχώρηση τοξικών ιατρικών αερίων στον οργανισμό, είτε από νοσοκομειακά μικρόβια», που «αντιμετωπίστηκαν από παθολόγους και καρδιολόγους». Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, και το ίδιο το νεογνό δεν είχε καλύτερη τύχη.

Μάλιστα, η ΠΟΕΔΗΝ αναρωτιόταν «τι συνέβη τελικά με το παιδί και τη μητέρα;», καθώς και «γιατί ο κ. Πολάκης, η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και η διοικήτρια του νοσοκομείου το κρατάνε επτασφράγιστο μυστικό;».

Την αλήθεια απεκατέστησε λίγο αργότερα ο πατέρας, που μιλώντας στον τοπικό ειδησεογραφικό ιστότοπο «imerazante.gr» τόνισε ότι «Η γυναίκα μου δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα με την υγεία της. Έχει πάρει ήδη εξιτήριο και εύχομαι έτσι να είναι όλες οι γυναίκες που φέρνουν στον κόσμο τα παιδιά τους».

Αποδομώντας περαιτέρω την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, δήλωσε πως «σε ό,τι αφορά το παιδί μας αυτή τη στιγμή χαίρει άκρας υγείας σύμφωνα με όσα μας διαβεβαίωσαν οι γιατροί» και πως «μόλις γεννήθηκε, οι παιδίατροι διαπίστωσαν ότι είναι αυξημένη μια πρωτεΐνη και για καθαρά προληπτικούς λόγους μας έστειλαν στην Πάτρα. Εκεί έγιναν εξετάσεις και βγήκαν καθαρές. Μάλιστα, όπως μας είπαν ίσως δεν ήταν και τόσο αναγκαίο να ταξιδέψουμε στο Καραμανδάνειο», κατέληξε.

Τούτων δοθέντων, δικαίως η 6η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) μιλώντας για την ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε ότι είναι «εντεταλμένη να εκτελεί συμβόλαια θανάτου του δημόσιου συστήματος υγείας», εκδίδοντας «άλλο ένα ψευδές ‘δελτίο Τύπου’ για τα χειρουργεία του νοσοκομείου της Ζακύνθου» και πρόσθεσε:

«Η πραγματικότητα για μια ακόμα φορά τους διαψεύδει», επισημαίνει η 6η ΥΠΕ αφού «σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς της κλινικής, η μετεγχειρητική πορεία της γυναίκας ήταν ομαλή και οι μετεγχειρητικές εξετάσεις ήταν εντός των φυσιολογικών ορίων».

Πολλάκις έχει αναφερθεί σε αυτές τις σελίδες η αλγεινή εντύπωση που έχει προκαλέσει η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ τόσο σε μεγάλη μερίδα του ιατρικού κόσμου, όσο και των ωφελούμενων, εξαιτίας των επιθέσεων που εξαπολύει κάθε τόσο στο δημόσιο σύστημα υγείας. Επιθέσεις ατεκμηρίωτες, βασισμένες σε ψεύδη και διαστρεβλώσεις της πραγματικότητας του ΕΣΥ που τόσο έχει δοκιμαστεί επί μια εξαετία λιτότητας. Μια στάση που η ηγεσία της ομοσπονδίας έχει πληρώσει ακριβά, αν σκεφτεί κανείς την απαξίωση που υφίσταται κάθε φορά που επιχειρεί να κινητοποιήσει τα μέλη της.

Όμως η περίπτωση της μωρομάνας ανέβασε τον πήχη της αηθείας. Άραγε, υπάρχει ταβάνι στην χρησιμοθηρία ανθρώπων από την ομάδα Γιαννάκου;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL