Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.3°C25.8°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C24.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.4°C22.6°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
24 °C
21.0°C24.9°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.3°C25.2°C
2 BF 40%
Μ. Βορίδης: Εκκλησία, δημοτικά και όπερα πρέπει να παίζει η ΕΡΤ (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μ. Βορίδης: Εκκλησία, δημοτικά και όπερα πρέπει να παίζει η ΕΡΤ (Video)

Και αν αναρρωτιέστε ποια είναι αυτά τα πολιτισμικά αγαθά για τα οποία υπάρχει ευρεία πολιτισμική συμφωνία, κατά την άποψη του κ. Βορίδη αυτά είναι: Εκκλησία, δημοτικά, όπερα και κλασική μουσική….

Νωρίτερα ο κ. Βορίδης κατηγόρησε τη Δημόσια Τηλεόραση για κομματικοποίηση και υποκειμενικότητα, λόγους για τους οποίους επιλέγει από άποψη να  μην παρίσταται σε εκπομπές της. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι από άποψη και όχι γιατί δεν τον καλούν, δεν πάει στην ΕΡΤ καθώς την θεωρεί: «ένα κομματικό κανάλι στρατευμένο στο ΣΥΡΙΖΑ»

Όπως εξήγησε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του είναι: «Θεμιτή η επιχορήγηση του πολιτισμού όταν έχουμε ευρεία κοινωνική, πολιτισμική συμφωνία» ενώ διευκρινίζοντας περαιτέρω είπε: «Μπορούμε να επιχορηγούμε πράγματα που έχουμε πλατιά κοινωνική συμφωνία ότι έχουν πολιτιστική αξία η Εκκλησία είναι μια χαρά, η δημοτική μας παράδοση είναι μια χαρά, η όπερα είναι μια χαρά, η κλασική μουσική… συμφωνούμε…»

Τέλος αναφερόμενος στο ανταποδοτικό τέλος αναρωτήθηκε:«Γιατί δεν μειώνει το ανταποδοτικό τέλος ώστε να μην έχουμε κερδοφορία» προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου της Δ.Σ. της ΕΡΤ, Διονύση Τσακνή

«Ο κ. Βορίδης είναι υπέρ του κλεισίματος της ΕΡΤ» είπε ο κ. Τσακνής για να τον διορθώσει ο κ. Βορίδης ότι δεν εννοεί κλείσιμο αλλά περιορισμό τόσο μεγάλο που ομοιάζει με αυτό.

Να σημειωθεί ότι η επίθεση στην ΕΡΤ από τη Ν.Δ. ήταν στοχευμένη κυρίως με βάση το θέμα του «ανταποδοτικού τέλους» και της «ανταγωνιστικότητας».

Ολόκληρη η τοποθέτηση του κ. Βορίδη για την ΕΡΤ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας:

Χαρακτηριστική ήταν και η δήλωση της κ. Κεφαλογιάννη ότι η ΕΡΤ λειτουργεί ως ένας ακόμη «φοροεισπραχτικός μηχανισμός». Η κ. Κεφαλογιάννη εστίασε την κριτική της στο ανταποδοτικό τέλος, το οποίο να σημειωθεί ότι αντιστοιχεί σε 3 ευρώ για κάθε οικογένεια στο λογαριασμό της ΔΕΗ είναι απαραίτητο για τη λειτουργία της κρατικής τηλεόρασης. 

Kατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL