Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C23.0°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.5°C22.6°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
4 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
0 BF 30%
Ο Γ. Κύρτσος επιμένει να ρίχνει τις ευθύνες στην κυβέρνηση και όχι στο ΔΝΤ για την καθυστέρηση (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Γ. Κύρτσος επιμένει να ρίχνει τις ευθύνες στην κυβέρνηση και όχι στο ΔΝΤ για την καθυστέρηση (Video)

Τη στιγμή που η Κομισιόν έχει επίσημα δηλώσει ότι η καθυστέρηση δεν οφείλεται στην ελληνική κυβέρνηση οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. συντάσσονται με την πλευρά του ΔΝΤ και των ακραίων κύκλων που βάζουν προσκόμματα διαρκώς με νέες απαιτήσεις στη διαπραγμάτευση.

«Πιστεύω ότι τη βασική ευθύνη για την καθυστέρηση την έχει η ελληνική κυβέρνηση» επανέλαβε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γ. Κύρτσος στην ΕΡΤ, τα όσα είπε στο Ευρωκοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το ελληνικό πρόγραμμα.

Συζήτηση την οποία εκμεταλλεύτηκαν οι ευρωβουλευτές Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ για να ασκήσουν αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης χωρίς ούτε καν στη λογική των ίσων αποστάσεων να ασκήσουν ταυτόχρονα την οποιαδήποτε κριτική κατά των απαιτήσεων που προβάλλει το ΔΝΤ και του κ. Σόιμπλε για την επιβολή σκληρών μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής στη χώρα.

Υιοθετώντας την ίδια πολιτική στάση ο κ. Κύρτσος δεν βρήκε ούτε μία λέξη κατά του ΔΝΤ, ούτε φυσικά είδε κάποια σύγκρουση στις θέσεις με την ελληνική κυβέρνηση. Προφανώς γιατί τότε θα έπρεπε να αναγνωρίσει τη διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς και την επίτευξη των στόχων.

«Το ξαναλέω παρά τα όσα υπέστην από την ΑΥΓΗ» είπε βάλλοντας κατά της εφημερίδας επειδή ανέδειξε το θέμα της στάσης των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ στο ευρωκοινοβούλιο κατά τη συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα, τις οποίες καλό θα είναι να μην ξεχνούμε ως απαράμιλλο υπόδειγμα μικροκομματισμού ενάντια στα συμφέροντα της χώρας.

«Δεν βλέπετε καμία σύγκρουση μεταξύ του ΔΝΤ και την Ε.Ε.;» «άρα να γίνουμε εμείς σχολιαστές και να παρακολουθούμε τις εξελίξεις «αλλάζουν όλα αλλάζουν αλλά η ευθύνη για το πώς θα ασκήσει μια πολιτική ανήκει στην κυβέρνηση ήταν η απάντηση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ.

Στο θέμα αναφέρθηκε το πρωί σε συνέντευξή του και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος επισημαίνοντας ότι πέρα από τον ίδιο προσωπικά, τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «και η ίδια η Κομισιόν επίσημα έχει δηλώσει ότι την αποκλειστική ευθύνη για την καθυστέρηση την έχουν οι δανειστές», ωστόσο οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. έφτασαν στο σημείο να κατηγορήσουν την Κομισιόν ακριβώς για αυτή τη θέση της.

Kατ. Μπρέγιαννη

Διαβάστε επίσης:

Ευρωβουλευτές ΝΔ - ΠΑΣΟΚ δίνουν συγχωροχάρτι σε ΔΝΤ-Σόιμπλε και εξαπολύουν μύδρους κατά κυβέρνησης και Μοσκοβισί

Π. Μοσκοβισί : Η Κομισιόν θα πιέσει για συμφωνία
Ελλάδας - θεσμών στο Eurogroup

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL