Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.1°C16.2°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C13.4°C
2 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.6°C15.4°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C12.3°C
0 BF 76%
Fast track διασταύρωση καταθέσεων - δηλωθέντων εισοδημάτων / Σήμερα στην "Αυγή": Φοροφυγάδες στο γκισέ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Fast track διασταύρωση καταθέσεων - δηλωθέντων εισοδημάτων / Σήμερα στην "Αυγή": Φοροφυγάδες στο γκισέ

Fast track διασταύρωση καταθέσεων - δηλωθέντων εισοδημάτων

130.000.000 ευρώ στο ταμείο τις πρώτες ημέρες ενεργοποίησης του μηχανισμού

Απτά αποτελέσματα καταγράφει από τον πρώτο μήνα εφαρμογής του το νέο λογισμικό σύστημα ταχείας διασταύρωσης των πραγματικών καταθέσεων φορολογουμένων με τα δηλωθέντα εισοδήματα, το οποίο παρουσίασαν χθες η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών (Τσακαλώτος, Παπανάσιου) και ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής.

Ήδη το σύστημα έχει καταγράψει την πλήρη κίνηση τραπεζικών λογαριασμών 1.270.000 "ύποπτων" φορολογουμένων, οι οποίοι θα βρεθούν σύντομα έναντι των συνεπειών του νόμου αν δεν καταφέρουν να δικαιολογήσουν τυχόν διάσταση καταθέσεων - εισοδημάτων.

Η απειλή της "τσιμπίδας" έχει ήδη οδηγήσει πολλούς φορολογούμενους να σπεύσουν να ενταχθούν στη ρύθμιση οικειοθελούς αποκάλυψης εισοδημάτων καταβάλλοντας συνολικά άνω των 130 εκατ. ευρώ.

Όλα τα έσοδα, όπως επισήμανε ο Ευ. Τσακαλώτος, θα διατεθούν για κοινωνική πολιτική υπέρ των μεσαίων στρωμάτων.

Διαβάστε στην έντυπη έκδοση της "Αυγής"

Τα "παρκαρισμένα" εκατομμύρια που ανακάλυψε το ΥΠΕΞ

Οι Πειρατές της Καραϊβικής

Σε τράπεζες εξωτικών και υπερπόντιων νήσων βρέθηκαν περίπου 10 εκατ. ξεχασμένα ευρώ από χρηματοδοτήσεις του υπουργείου Εξωτερικών από την περίοδο 2008-2009, όταν η τότε υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη ενίσχυε δράσεις για την "κλιματική αλλαγή" σε διάφορα σημεία του πλανήτη. Ήδη επέστρεψαν στην Τράπεζα της Ελλάδος 2,5 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκαν ως ομόλογο σε τράπεζα της Καραϊβικής, ενώ αναμένονται άλλα 7 εκατομμύρια από χώρες της Αφρικής και νησιά του Ινδικού Ωκεανού. Οι υποθέσεις βρίσκονται ήδη στον εισαγγελέα διαφθοράς, απαντούν κύκλοι του ΥΠΕΞ στις "απειλές" Μπακογιάννη περί προσφυγής της στη Δικαιοσύνη.

Ευρωκαταδίκη για τις "ματωμένες" φράουλες της Μανωλάδας

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε την Ελλάδα για σαφή παράβαση της απαγόρευσης της καταναγκαστικής εργασίας. Το ελληνικό κράτος καλείται να πληρώσει αποζημίωση 588.000 ευρώ στους 42 μετανάστες, καθώς η Πολιτεία απέτυχε τόσο να προστατεύσει τα θύματα όσο και να πραγματοποιήσει αποτελεσματική έρευνα για τα αδικήματα που καταγγέλθηκαν και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους.

Την ώρα της διαπραγμάτευσης!

Πλασιέ εκλογών στον Τουσκ ο Μητσοτάκης

Πάλι ξέχασε τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας στην Αθήνα ο Κυρ. Μητσοτάκης. Λίγες μέρες προτού επισκεφθεί την Ελλάδα ο Τουσκ και ενώ η διαπραγμάτευση κορυφώνεται, ο πρόεδρος της Ν.Δ. τον βρήκε στη Μάλτα και του υπέδειξε ότι "η Ελλάδα χρειάζεται μια αξιόπιστη κυβέρνηση"... Παράλληλα, προσπαθεί να βγει από την απομόνωση διοργανώνοντας συναντήσεις με την αντιπολίτευση. Η Χ. Τρικούπη, πάντως, διαμηνύει πως δεν μπαίνει σε μέτωπα.

Μείωση συντάξεων - τρίτος πυλώνας

Ο Γ. Στουρνάρας επιμένει να εκτίθεται

Κυβερνητικοί κύκλοι: "Προωθεί απόψεις που είναι πιο ακραίες ακόμα και από αυτές των υπερασπιστών του πιο σκληρού αμερικανικού φιλελευθερισμού. Eίναι της λογικής 'ο καθένας μόνος του'"

Εξωδικαστικός για υπερχρεωμένες

Διαγραφή προστίμων και τόκων έως και 95%

Ο Μάρκο Βαν Μπάστεν και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ

Τι κοινό μπορεί να έχουν ο επικεφαλής του Eurogroup με τον άσο του Άγιαξ και της Μίλαν πέρα από την καταγωγή και τη σχεδόν ίδια ηλικία (51 και 53 ετών αντίστοιχα); Πριν απαντήσουμε, ας δούμε λίγο κάποια πρόσφατα γεγονότα. Ήταν αναμενόμενο ότι τα φώτα της δημοσιότητας θα έπεφταν στη ρατσιστική και σεξιστική δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup σχετικά με τους Νότιους της Ευρώπης που «σπαταλούσαν χρήματα σε ποτά και γυναίκες»...

του Χρήστου Σίμου

Συνέντευξη Πάολο Φερέρο

Πάολο Φερέρο, γραμματέας της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης και αντιπρόεδρος του ΚΕΑ:

Η ενότητα της Αριστεράς προϋπόθεση αλλαγής σε Ιταλία και Ευρώπη

ΗΠΑ προς Ερντογάν: Ώρα για δύσκολες αποφάσεις

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον ξεκαθάρισε στην Άγκυρα ότι οι Κούρδοι της βόρειας Συρίας είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ και όχι "τρομοκράτες".

ΟΔΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ

Στις 6 Απριλίου παραδίδονται τα Τέμπη

Τρείς οδικοί άξονες θα δοθούν στην κυκλοφορία μέσα στον Απρίλιο και ο Αλέξης Τσίπρας εγκαινιάζει τις νέες σήραγγες που παρακάμπτουν την κοιλάδα των Τεμπών την ερχόμενη Πέμπτη. Τη Μεγάλη Εβδομάδα θα παραδοθεί τμήμα της Κορίνθου - Πατρών, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα θα είναι έτοιμος και ο άξονας Αντίρριο - Ιωάννινα.

Σκληρές απαντήσεις από Χ. Σπίρτζη και Αλ. Χαρίτση σε όσους ανακαλύπτουν ρουσφέτια στις συμβάσεις παραχώρησης των αυτοκινητοδρόμων, που υπέγραψαν και ψήφισαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ το 2007 και το 2013 δεσμεύοντας το Ελληνικό Δημόσιο μέχρι το 2038.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL