Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C18.8°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.1°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.0°C
0 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.8°C18.3°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.5°C15.7°C
0 BF 67%
Απούσα από την συζήτηση στη Βουλή, παρούσα στην ψηφοφορία η Φ. Γεννηματά (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απούσα από την συζήτηση στη Βουλή, παρούσα στην ψηφοφορία η Φ. Γεννηματά (Video)

https://www.youtube.com/embed/p3Q8_0b88dM

Από την αρχή της συζήτησης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος είχε ενημερώσει για την απουσία της προέδρου του κινήματος, ενώ καθώς υποκαθιστούσε την αρχηγό του κόμματος στην Ολομέλεια της Βουλής, ζητούσε δευτερολογία από τον πρόεδρο της Βουλής, αφού η κα Γεννηματά δεν μπορούσε να παρευρεθεί, όπως ισχυρίστηκε στη συζήτηση.

Συζήτηση όμως, που η ίδια είχε ζητήσει την αναβολή της, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης απαντώντας στον κ. Λοβέρδο, κατά μία εβδομάδα ώστε να μπορέσει να παρευρεθεί. Ωστόσο απουσίαζε καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής Ολομέλειας, εκτός από την διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας, όπου εθεάθη, να ψηφίζει. Η ίδια σε δήλωσή της αιτιολόγησε τη στάση της υποστηρίζοντας ότι «δεν συμμετέχει σε μια νέα κακοστημένη πολιτική παράσταση» υιοθετώντας την κριτική της Ν.Δ. περί «αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης».

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σχολίασε ότι «και οι δύο αρχηγοί των κομμάτων που κυβέρνησαν για πολλά χρόνια τη χώρα και έχουν ευθύνη για τα φαινόμενα διασπάθισης δημόσιου χρήματος που παραγράφησαν τα παλιά, βεβαίως, επέλεξαν την απουσία τους».  

«Όσο θα είμαστε κοινοβουλευτική πλειοψηφία και θα είμαστε για πολλά ακόμα χρόνια, δεν θα αφήσουμε τίποτα να πέσει κάτω, κατανοώ την αγωνία και τη δική σας και διάφορων άλλων φαντασμάτων που βγαίνουν στα τηλεπαράθυρα και ζητάνε εκλογές, αλλά εκλογές θα γίνουν το 2019 και θα τις κερδίσουμε».

Μετά από μια πολιτική στάση που χαρακτηρίζεται το λιγότερο από αμφισημία και με εκπεφρασμένη την θετική ψήφο του ΠΑΣΟΚ στη διερεύνηση της υπόθεσης λογικό είναι να αναρωτιέται κανείς τελικά τι ψήφισε, η ίδια η αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, υπέρ ή κατά της διερεύνησης των υποθέσεων του Γ. Παπαντωνίου;

Κατ. Μπρέγιαννη

Ολόκληρη η δήλωση της απούσας από τη συζήτηση στη Βουλή, Φώφης Γεννηματά με την οποία απάντησε στον Πρωθυπουργό

«Κύριε Τσίπρα κοιτάξτε τον εαυτό σας στον καθρέπτη. Φυγόμαχος είναι αυτός που αρνείται τις εξεταστικές  . Εμείς τις ψηφίσαμε όλες. Λέμε όλα στο φως, παντού και πάντα, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς συμβιβασμούς. Από την είσοδο στην ΟΝΕ   μέχρι σήμερα.

Μπορείτε; Το αντέχετε; Αν ναι, τολμήστε κύριε Τσίπρα και αφήστε το θέατρο.  Σε μια νέα  κακοστημένη πολιτική σας παράσταση,  δεν συμμετέχω. Ηττημένοι και αποτυχημένοι σε κάθε επίπεδο, επιλέγετε και πάλι τον δρόμο του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Επιδιώκετε ένα νέο κύκλο λασπολογίας και αυθαίρετης συνωμοσιολογίας». 

«Σε μια νέα κακοστημένη πολιτική σας παράσταση, δεν συμμετέχω. Ηττημένοι και αποτυχημένοι σε κάθε επίπεδο, επιλέγετε και πάλι τον δρόμο του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Επιδιώκετε ένα νέο κύκλο λασπολογίας και αυθαίρετης συνωμοσιολογίας», απάντησε η κ. Γεννηματά με ανακοίνωσή της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL