Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
14.8°C17.3°C
3 BF 84%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.9°C14.4°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C14.3°C
2 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.8°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.9°C
3 BF 100%
Ο κύριος Γερούν και οι γυναίκες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο κύριος Γερούν και οι γυναίκες

Γερούν Ντάισελμπλουμ, ακριβώς 50. Ολλανδός πολιτικός, πρόεδρος του Eurogroup. Ενός οργάνου που δεν εκλέγεται, δεν ελέγχεται, αλλά αποφασίζει σε κρίσιμα ζητήματα για την τύχη των Ευρωπαίων πολιτών. Δείγμα του δημοκρατικού ελλείμματος της Ε.Ε. εξήντα χρόνια από την ίδρυσή της.

Ο εν λόγω είναι υπουργός Οικονομικών στην πατρίδα του και ηγετικό στέλεχος του Εργατικού κόμματος, που υπέστη βαριά ήττα στις πρόσφατες εκλογές.

Μέχρι την ώρα αυτή δεν έχουμε εξακριβωμένες πληροφορίες για το αν τον κ. Γερούν τον απασχολούσε ιδιαιτέρως το γυναικείο φύλο.

Στο κάτω - κάτω τι νοιάζει και τι μας κόφτει;

Προχθές όμως ο κ. Γερούν μάς αιφνιδίασε και μας εξέπληξε: τα έριξε στους Νοτίους (μάλλον πρόκειται για τη νέα διαίρεση της Ε.Ε.) οι οποίοι διάγουν έκλυτον βίον με γυναίκες και ό,τι άλλο αμαρτωλό υπάρχει στον κόσμο αυτό. Ιδού λοιπόν η αλήθεια για την Ευρώπη: οι Βόρειοι, δουλευταράδες που παράγουν πλούτο και οι Νότιοι της κραιπάλης... που τον καταναλώνουν.

Το ερώτημα είναι στο γιατί όλα αυτά; Και μάλιστα τώρα...

Ο θλιβερός κ. Γερούν αποδοκιμάστηκε από τους ψηφοφόρους της πατρίδας του και είναι πλέον αμφισβητούμενη η παρουσία του στο Eurogroup. Έτσι στρέφεται προς τον «ανώτερο» και επαναλαμβάνει σε στυλ αποστήθισης τα δικά του τρικ.

Τα όσα περί γυναικών εκφώνησε εντάσσονται στη μαύρη προπαγάνδα κυρίως κατά της Ελλάδας, αλλά όχι μόνο, που γίνεται εδώ και αρκετά χρόνια. Είναι γνωστό ότι στο προτεσταντικό δόγμα η αμαρτία, η απόκλιση, τα λάθη τιμωρούνται και από την τιμωρία αυτή δεν γλιτώνει κανείς. Ο κ. Γερούν δηλαδή απευθύνεται στο μεγάλο αφεντικό, δηλαδή τον κ. Σόιμπλε, για να τον διαβεβαιώσει ότι είναι μαζί του και να του ζητήσει τη στήριξή του. Όσον αφορά τον απρόσμενο υποστηρικτή του από την ΟΝΝΕΔ, τον οποίο υποχρεώθηκε να πάψει ακόμα και η ηγεσία του κόμματος, η πράξη του δίνει μια καλή ευκαιρία στον καθένα να σκεφτεί με ποιους ανθρώπους θέλει να καταλάβει το κράτος η Νέα Δημοκρατία. Ουαί και αλίμονο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL