Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C20.2°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.9°C
0 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.5°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.1°C15.1°C
0 BF 51%
Σήμερα στην Αυγή: Πέντε της Ν.Δ. στη δικογραφία για το Ερρίκος Ντυνάν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σήμερα στην Αυγή: Πέντε της Ν.Δ. στη δικογραφία για το Ερρίκος Ντυνάν

Στον πρόεδρο της Βουλής διαβίβασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής τη δικογραφία για την υπόθεση του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, καθώς αφορά τους πρώην υπουργούς της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη, Κώστα Χατζηδάκη, Νότη Μηταράκη, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Μάκη Βορίδη...

Διαβάστε τα υπόλοιπα θέματα στην έντυπη έκδοση της "Αυγής":

https://www.avgi.gr/subscriptions

Ορόσημο η 7η Απριλίου

Εργασιακά και ενέργεια στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης

Με ορόσημο, τόσο από την Κομισιόν όσο και από την Αθήνα, την 7η Απριλίου προχωρά η διαπραγμάτευση, που έχει επικεντρωθεί στα εργασιακά και την ενέργεια, όπου ασκούνται πιέσεις από τους δανειστές.

Ευρωπαϊκές τράπεζες

"Καταθέτουν" κέρδη στους φοροπαραδείσους

To ένα τέταρτο των κερδών τους- 25 δισ. για το 2015- "φυγαδεύουν" σε φορολογικούς παραδείσους οι 20 μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρώπης σύμφωνα με έκθεση της Oxfam. Μόνο στο Λουξεμβούργο, οι τράπεζες "πάρκαραν" το 2015 κέρδη ύψους 4,9 δισ. ευρώ, περισσότερα απ' όσα δήλωσαν αθροιστικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Σουηδία και τη Γερμανία!

Αυστηρές κυρώσεις για τους παραβάτες

Εντός 60 ημερών η εξόφληση των παραγωγών από τους εμπόρους

Πρόταση για μια προοδευτική αναθεώρηση του Συντάγματος

Κατοχύρωση της απλής αναλογικής, σαφή κατοχύρωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ρητή απαγόρευση άρσης του δημόσιου ελέγχου του νερού και της ενέργειας, πλήρη καθιέρωση της διακριτότητας κράτους και Εκκλησίας, δυνατότητα άμεσης εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας εφόσον αποβούν άκαρπες οι δύο πρώτες ψηφοφορίες στη Βουλή προβλέπει μεταξύ άλλων η πρόταση των Γ. Κατρούγκαλου, Χρ. Βερναρδάκη, Αν. Δημητρόπουλου, Κ. Ζώρα, Ηλ. Νικολόπουλου και Κ. Χρυσόγονου.

Ο μπάρμπας στην Κορώνη

Αντίθετα με ορισμένους συναδέλφους μου, θεωρώ τις πελατειακές σχέσεις ως μια απλή στρατηγική επιβίωσης, όχι ως ένα έγκλημα καθοσιώσεως.

του Σπύρου Γεωργάτου

Εκδήλωση τιμής στην Αμαλιάδα

Ο Νίκος Μπελογιάννης διεκδίκησε το δικαίωμα να επιστρέψει η Ελλάδα στη Δημοκρατία

Ιστορική μορφή, η ακτονοβολία της οποίας υπερβαίνει τα όρια της Αριστεράς, ο Νίκος Μπελογιάννης "διεκδίκησε για λογαριασμό ολόκληρου του λαού, το δικαίωμα να επιστρέψει ο τόπος σε συνθήκες δημοκρατικής ομαλότητας". Με αυτά τα λόγια τίμησε τον "άνθρωπο με το γαρύφαλλο" ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας εγκαινιάζοντας τη μόνιμη έκθεση «Νίκος Μπελογιάννης»...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL