Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
ΕΚΠΟΙΖΩ: Να αυστηροποιηθεί το νομικό πλαίσιο για τις εισπρακτικές εταιρείες και τα δικηγορικά γραφεία (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΚΠΟΙΖΩ: Να αυστηροποιηθεί το νομικό πλαίσιο για τις εισπρακτικές εταιρείες και τα δικηγορικά γραφεία (Video)

https://www.youtube.com/embed/gVgXOca-C38

«Προσβάλουν και υποτιμούν τους καταναλωτές, τους εκθέτουν στα παιδιά τους, τους εκβιάζουν» «Αδιανόητο να πιέζονται με αυτόν τον τρόπο» «πρέπει να αυστηροποιηθεί το θεσμικό πλαίσιο» είπε η γεν. διευθύντρια της ΕΚΠΟΙΖΩ Π. Καλαποθαράκου προσθέτοντας ότι η πρόταση της ΕΚΠΟΙΖΩ είναι ότι θα πρέπει "να οχλούν μία φορά τον μήνα". Διευκρίνισε επίσης ότι οι εταιρείες αυτές έχουν στόχο μόνο την ενημέρωση και όχι την είσπραξη των οφειλών ενώ όπως κατήγγειλε μεγάλες δικηγορικές εταιρείες κινούνται αντιδεοντολογικά.

«Είναι παράνομο» και «έχει κριθεί από τα δικαστήρια» ότι βάζουν τον καταναλωτή όταν παίρνει ένα δάνειο να υπογράφει στα «ψιλά γράμματα» την εκχώρηση σε εταιρεία των προσωπικών του δεδομένων εξήγησε η διευθύντρια του ΕΚΠΟΙΖΩ.

«Η συγκατάθεση του καταναλωτή να δοθούν τα προσωπικά του δεδομένα σε κάποια εταιρεία θα πρέπει να είναι ρητή και καθαρή» είπε η κ. Καλαποθαράκου προσθέτοντας ότι θα πρέπει η τράπεζα να ενημερώσει τον οφειλέτη ότι έχει δώσει τα στοιχεία του σε εταιρεία κάτι που δεν γίνεται.

Η κ. Καλαποθαράκου προέτρεψε τους καταναλωτές να διαμαρτύρονται  ενώ ενημέρωσε η ΕΚΠΟΙΖΩ έχει υπόδειγμα καταγγελίας στην ιστοσελίδα της για να το διοχετεύσουν όπου χρειάζεται.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL