Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
14.8°C20.4°C
1 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.5°C
0 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
11.0°C17.7°C
1 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.8°C17.7°C
3 BF 43%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C18.0°C
0 BF 82%
Εμμονές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εμμονές

Δεν μπορεί παρά να είναι εμμονή του παρελθόντος η αποστροφή του πρωθυπουργού στην τελευταία του ομιλία στη Βουλή για την Υγεία. Είπε συγκεκριμένα:

«Και άραγε γιατί δεν έλεγαν τίποτα τα περίφημα Μέσα Ενημέρωσης πέντε χρόνια, και όλα ήταν καλά στην Υγεία, και τώρα που γίνονται πέντε πράγματα υπάρχουν προβλήματα στην Υγεία;»

Βέβαια, προηγουμένως μιλούσε για το ΚΕΛΠΝΟ, αλλά αυτό το «όλα ήταν καλά στην Υγεία» παραπέμπει στη γενική κατάσταση για την οποία «δεν έλεγαν τίποτα στα Μέσα Ενημέρωσης».

Μα εγώ, που θέλω να πιστεύω πως είμαι ενημερωμένος πολίτης, είχα παρακολουθήσει χιλιάδες ρεπορτάζ σε όλα τα ΜΜΕ για τα ράντζα στα νοσοκομεία, για τα φακελάκια, τις σπατάλες και τη διαφθορά, για τις κλειστές ΜΕΘ, τις ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών, τα σαράβαλα του ΕΚΑΒ, τις καταγγελίες των συνδικαλιστών και ό,τι άλλο θες για την άθλια κατάσταση στην Υγεία.

Γιατί λοιπόν ο πρωθυπουργός δεν τα είχε δει;

Δεν μπορεί παρά να πρόκειται για την τυφλή εμμονή στο ότι τα ΜΜΕ διαπλέκονται και συκοφαντούν. Ναι, αλλά όχι απόλυτα. Υπήρχαν και υπάρχουν διαφοροποιήσεις και κενά όπου χωρούν και άλλες γνώμες.

Αυτή η εμμονή στον ΣΥΡΙΖΑ νομίζω κάνει κατανοητούς και τους άστοχους χειρισμούς για την απονομή αδειών στις τηλεοράσεις.

Η εμμονή της Ν.Δ. στη διεξαγωγή εκλογών τώρα της στερεί κάθε δυνατότητα άσκησης πολιτικής. Υπό την επιρροή τής Ακροδεξιάς μερίδας της, έχει καταστήσει μοναδική της τακτική την κριτική και συχνά τη συκοφαντία του ΣΥΡΙΖΑ.

Κρώζοντας εκλογές-εκλογές-εκλογές, υψώνει ένα τείχος γύρω της, που την υποχρεώνει σε πεισματική άρνηση κοινής αντιμετώπισης των απαιτήσεων των δανειστών, έστω κι αν δέχεται πως κάποιες από αυτές είναι παράλογες.

Εντάξει, έχει και η κυβέρνηση τις ευθύνες της γι’ αυτό.

Την ίδια στιγμή, η Ν.Δ. δεν παραλείπει να διακηρύσσει πως άλλες χρεωμένες χώρες, όπως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Κύπρος, βγήκαν εγκαίρως από τα Μνημόνια χάρη στη συνεννόηση των κομμάτων. Ένα από τα δύο λοιπόν: Είτε είναι γενικά σωστή η συνεννόηση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για έξοδο από τα μνημόνια, είτε όχι. Δεν βλέπουν την αντίφαση;

ΑΝΔΡΕΑΣ ΖΕΜΠΙΛΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL