Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.6°C17.4°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C13.8°C
2 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
11.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.9°C
0 BF 76%
avgileaks / Για όλα φταίει ο Σουγιούλ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

avgileaks / Για όλα φταίει ο Σουγιούλ

Ο Γ. Ντάισλεμπλουμ απέδωσε επίσημα τις “στερεοτυπικές” δηλώσεις του για τα ποτά, τα τσιγάρα και τα ξενύχτια με τις γυναίκες στο ολλανδικό χιούμορ και στην καλβινιστική κουλτούρα του. Επειδή όμως η Ολλανδία μπορεί να φημίζεται για τις τουλίπες και τις αγελάδες, αλλά όχι για το χιούμορ της, αναζητήσαμε τι κρύβεται τελικά πίσω από την επίθεσή του στους νότιους λαούς.

Μιλώντας με στενούς συνεργάτες του, που τον γνωρίζουν από παλιά, μας αποκάλυψαν ότι για όλα φταίει ο Σουγιούλ, ο Τσακαλώτος και ο “τυροπιτάς” του Πάγκαλου.

Επειδή ο Γ. Ντάισελμπλουμ, όπως μας μετέφεραν, είναι κρυφός μεν, αλλά φανατικός μελετητής του Θ. Πάγκαλου, έχει εδραιώσει μια βαθιά γνώση για την Ελλάδα, όπου όλοι μεν “μαζί τα φάγανε”, αλλά κυρίως φταίει ο “τυροπιτάς” που δεν έκοβε αποδείξεις.

Και τι τα έκανε τα λεφτά που έκλεβε ο “τυροπιτάς του Πάγκαλου”; Αυτό το ερώτημα, που βασάνιζε τον πρόεδρο του Eurogroup, βρήκε απάντηση στους στίχους του Μ. Σουγιούλ, που έπαιζε τα τραγούδια του το τσουκμπόξ στην ελληνική ταβέρνα στην οποία τον πήγαιναν αναγκαστικά όταν ήταν μικρός στο Αϊντχόβεν.

“Μια ζωή την έχουμε κι αν δε την γλεντήσουμε”, “Απόψε που υπάρχουνε τα τάλιρα, ρε μάγκες θα οργώσουμε τα Φάληρα”, “Απόψε το κορίτσι θέλει θάλασσα και γω χατίρι δεν του χάλασα”.

Τι εικόνα να σχηματίσει λοιπόν, όταν και ο Ευκ.Τσακαλώτος βγήκε και είπε ότι θέλει να πάει για ποτό με τη Σκάρλετ Γιόχανσον πριν κλείσει η αξιολόγηση; “Εξεράγη” μας ανέφεραν κύκλοι του προέδρου του Eurogroup, “γιατί από την εποχή του Σουγιούλ έως σήμερα δεν έχει αλλάξει τίποτα στην Ελλάδα. Και καλά ο Μανώλης ο τραμπαρίφας, αλλά τη Σκάρλετ πολύ την εκτιμά και δεν θέλει να τη δει σε ελληνικές κραιπάλες” τους έλεγε.

Στη γνωστή ανάλυση του ούνα φάτσα ούνα ράτσα, ο Έλληνας τυροπιτάς έγινε νότιος συνολικά, άσωτος υιός που παραλίγο να διαλύσει την Ε.Ε. Αλλά τελικά η Ε.Ε. σώθηκε από τον πλούσιο πλην έντιμο Βόρειο τραπεζίτη και τον φιλάνθρωπο Βόρειο αυτοκινητοβιομήχανο, που έχουν γαλουχηθεί από κοινού, ως γνωστόν, μέσα στην αλληλεγγύη και τη συμπόνοια για τον συνάνθρωπο.

Γι’ αυτό εμείς οι Νότιοι, που είμαστε large, ας μην τον κακολογήσουμε. Να του αφιερώσουμε ένα τραγουδάκι τώρα που πίνουμε ξανά παρέα με τις αγαπημένες μας. “Άλα, άνοιξε κι άλλη μπουκάλα” κι ας είναι και με ολλανδική προφορά!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL