Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ / Σήμερα στην "Αυγή": Η Υγεία βγαίνει από την "εντατική"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ / Σήμερα στην "Αυγή": Η Υγεία βγαίνει από την "εντατική"

Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

* Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

* Επαρκής χρηματοδότηση

* Εξάλειψη ανισοτήτων

* Πολιτική πρόληψης και αγωγής

* Υγειονομική κάλυψη προσφύγων και προστασία ευάλωτων ομάδων

Οι άξονες της νέας εθνικής στρατηγικής για τις ελληνικές υπηρεσίες Υγείας, καθώς και το ευρύτερο μεταρρυθμιστικό σχέδιο της κυβέρνησης για την πενταετία 2017-2021 θα παρουσιαστούν σε διημερίδα που θα πραγματοποιηθεί (28-29 Μαρτίου) στην Αθήνα με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας αναλύει στην "Αυγή" τις δράσεις, τις παρεμβάσεις και τη θεμελίωση ενός νέου ΕΣΥ, "που θα ενισχύει την καθολικότητα στην πρόσβαση και θα άρει της ανισότητες", με έμφαση στις ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, οι οποίες πλήττονται περισσότερο από την κρίση.

Διαβάστε στην έντυπη έκδοση της "Αυγής"

Η Δική μας Ευρώπη στη Ρώμη

Ηχηρό "παρών" δίνει από χθες στη Ρώμη η "σύνοδος" των κινημάτων, των συνδικάτων και της Αριστεράς, που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη στήριξη της Ελλάδας. Η αντισύνοδος ξεκίνησε χθες βράδυ με εκδήλωση υπό τον εύγλωττο τίτλο "Μια Ευρώπη για τον λαό από τον λαό" με τους Αλ. Τσίπρα, Γκ. Γκίζι, Μαουρίτσιο Λαντίνι, Φραντσέσκα Κιαβάτσι, Μόνικα Ντι Σίστο, συνεχίζεται σήμερα με την Έφη Αχτσιόγλου και τα συνδικάτα να διεκδικούν την κατοχύρωση των κεκτημένων του κόσμου της εργασίας και θα ολοκληρωθεί με μεγάλη διαδήλωση το Σάββατο.

ΔΝΤ: Ιδιοκτησία του προγράμματος και από τη Ν.Δ.

Στην ιδιοκτησία του προγράμματος και από την αντιπολίτευση επανήλθε χθες το ΔΝΤ -επίσημα, διά του εκπροσώπου του Τζ. Ράις-, θυμίζοντας μάλιστα ότι το έχει ζητήσει και στο παρελθόν. Για σήμερα άφησε ανοιχτό να το ζητήσει μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία. Χωρίς απάντηση επί της ουσίας η απάντηση της Ν.Δ., που προσπαθεί να γεφυρώσει την αντίφαση που της δημιουργεί η υπόσχεση ότι θα αλλάξει το μείγμα και η προφορική δέσμευση -σε αυτή θέλει να μείνει- ότι θα τηρήσει ό,τι ψηφιστεί.

Η επιδημία της ευέλικτης εργασίας

Νάσος Ηλιόπουλος: Στοχευμένες εκαστρατείες ελέγχων

Σε μια εποχή που οι υπέρμαχοι της ελεύθερης αγοράς θεωρούν ιδεοληψία το δικαίωμα σε πλήρη και σταθερή απασχόληση και αναχρονισμό τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ο κόσμος της εργασίας βιώνει τα οδυνηρά αποτελέσματα της απορρύθμισης της αγοράς και επιμένει στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων του. Μαρτυρίες, καταγγελίες και ελεγκτικοί μηχανισμοί.

Διεθνή οικονομικά

Το εμπόριο στα χαρακώματα (εδώ και αιώνες): Τραμπ κατά Μέρκελ

Ανάλυση του Κώστα Μελά

Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει

Και να ’μαστε ξανά στην εθνική γιορτή μας. Και τι καινούργιο θα μπορούσε ν’ ακουστεί; Τα ίδια κάθε χρόνο. Ελευθερία ή θάνατος και Σούλι και Γραβιά και Κολοκοτρωναίοι και Καραϊσκάκηδες και Φιλική Εταιρεία και ίσως ο Παλαιών Πατρών Γερμανός. Το λάβαρό του αμφισβητείται σαν γνήσιο πιστοποιητικό της γέννησης της επανάστασης. Ίσως να είναι μόνο η ημερομηνία, που το βρέφος δηλώθηκε στο ληξιαρχείο της Ιστορίας. Ίσως, λοιπόν, λάθος ημέρα γιορτάζουμε.

της Μαρίας Αρβανίτη-Σωτηροπούλου

Ε.Ε. κατά Ερντογάν

Η Κομισιόν ζήτησε εξηγήσεις από τον Ταγίπ Ερντογάν για τις δηλώσεις του περί κινδύνων που αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι στους δρόμους. Παρέμβαση του Τούρκου προέδρου στις βουλγαρικές εκλογές.

Επίθεση στο Λονδίνο: Γνωστός στις αρχές ο δράστης

Ένας 52χρονος Βρετανός με βεβαρημένο ποινικό μητρώο ήταν ο δράστης της προχθεσινής επίθεσης στο Λονδίνο που άφησε πίσω της τέσσερις νεκρούς, ανάμεσά τους και τον ίδιο. Την ευθύνη έσπευσε να αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος, κάνοντας λόγο για "στρατιώτη" της οργάνωσης. Απόπειρα επίθεσης χθες και στην Αμβέρσα του Βελγίου από έναν άνδρα που επιχείρησε να εισβάλει με το αυτοκίνητό του σε πεζόδρομο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL