Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
Για τον Δημήτρη Κουμάνταρο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Για τον Δημήτρη Κουμάνταρο

Έφυγε αναπάντεχα γρήγορα από τη ζωή ο Δημήτρης Κουμάνταρος, από τους πρωτεργάτες της κατάληψης του Πολυτεχνείου το 1973, λαμπρό μυαλό, άνθρωπος διαμάντι, αγαπημένος φίλος και παλιός σύντροφος.

Ο Δημήτρης υπήρξε ιδρυτικό μέλος και στέλεχος της καθοδήγησης της ΑΑΣΠΕ από το 1972 και μέλος του ΕΚΚΕ στην παρανομία της χούντας. Συμμετείχε ήδη στην πρώτη κατάληψη της Νομικής και τον Νοέμβριο του 1973 υπήρξε από τους πρώτους που μπήκαν στο Πολυτεχνείο με πορεία από τη Νομική, όπου υποστήριξε από την αρχή την κατάληψη του Πολυτεχνείου και τη σημασία της για την πτώση της κυριαρχίας της χούντας. Μετά την τρομοκρατία του Ιωαννίδη συνέχισε τον αγώνα στην παρανομία, μέχρι τη σύλληψή του κατά το μεγάλο χτύπημα του ΕΚΚΕ και της ΑΑΣΠΕ τον Μάρτιο του 1974 και την κράτησή του στην Ασφάλεια του Περισσού, όπου υπέστησαν τρομερά βασανιστήρια αυτός και οι σύντροφοί του.

Μετά τη Μεταπολίτευση έγινε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου του ΕΚΚΕ και αναλάβαμε μαζί την καθοδήγηση της Αθήνας. Αποχώρησε από το ΕΚΚΕ έπειτα από πολιτικές διαφωνίες μαζί με άλλους συντρόφους του το 1980.

Ο Δημήτρης Κουμάνταρος, ο αγαπημένος μας Μήτσος, δεν σταμάτησε ποτέ να ζει με την αγωνία του για το μέλλον της πατρίδας και του λαού μας. Κοινοποιούσε τους προβληματισμούς του που οδηγούσαν σε γόνιμες και τεκμηριωμένες συζητήσεις. Κριτήριο στις σχέσεις του κρατούσε σταθερά την ανθρωπιά και την ειλικρίνεια. Έζησε περήφανος και πολύτιμος για τους δίδυμους γιους του, την αγαπημένη του Ντίνη τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια, την Εύη, την αδελφή του Καίτη και όλους τους φίλους του. Θα ζεσταίνει πάντα τη μνήμη μας και τα όνειρά μας για έναν καλύτερο κόσμο.

Άννα Φιλίνη

*Ο Δημήτρης Κουμάνταρος κηδεύεται με πολιτική κηδεία σήμερα Τετάρτη, στις 3 μ.μ., στο Α’ Νεκροταφείο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL