Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.7°C
4 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.5°C21.9°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.4°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.5°C
2 BF 45%
Σήμερα στην Αυγή: Τρεις ημέρες κρίνουν την αξιολόγηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σήμερα στην Αυγή: Τρεις ημέρες κρίνουν την αξιολόγηση

Τριήμερο εντατικών διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες για να γεφυρωθούν οι διαφορές στα ανοιχτά ζητήματα, κυρίως τα εργασιακά και το ασφαλιστικό, με στόχο τη συνολική συμφωνία προς τα τέλη Απριλίου, αποφάσισε χθες το Eurogroup. Από το αποτέλεσμα της "πολιτικής", όπως χαρακτηρίστηκε και από τον Γ. Ντάισελμπλουμ, τριήμερης συζήτησης, θα εξαρτηθεί εν πολλοίς και η τελική έκβαση της διαπραγμάτευσης. Ντάισελμπλουμ και Μοσκοβισί έθεσαν ως στόχο την ολοκλήρωση πρώτα της αξιολόγησης, ει δυνατόν μέχρι τις 7 Απριλίου (Eurogroup), και αμέσως μετά μια "συνολική συμφωνία", που θα περιλαμβάνει και τη "δημοσιονομική πορεία" μετά το 2018, δηλαδή πλεονάσματα και χρέος. Ο Ευκλ. Τσακαλώτος, που μετέχει των τριήμερων συζητήσεων μαζί με τον Γ. Χουλιαράκη και την Έφη Αχτσιόγλου, διευκρίνισε ότι στόχος είναι η συνολική συμφωνία να κριθεί στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ, 18-23 Απριλίου.

Διαβάστε τα υπόλοιπα θέματα στην έντυπη έκδοση της "Αυγής":

https://www.avgi.gr/subscriptions

Όλα τα ευρώ... στη Γερμανία

Στις τράπεζες της Γερμανίας καταλήγει το χρήμα που τυπώνει η ΕΚΤ για να ενισχύσει την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, καθώς η χώρα θεωρείται ασφαλές καταφύγιο για καταθέσεις και κεφάλαια. (Η Μπούντεσμπανκ είχε τον Φεβρουάριο πιστωτικό υπόλοιπο 814 δισ. ευρώ στο σύστημα πληρωμών Τarget-2 της Ευρωζώνης, όταν η Ιταλία είχε χρεωστικό ύψους 386,1 δισ.!).

Συνάντηση Τσίπρα - ΣΕΤΕ

Νέο ρεκόρ στον τουρισμό με 30 εκατ. αφίξεις

Η ισχυρή δυναμική του τουρισμού, που μπορεί να οδηγήσει σε νέο ρεκόρ με 30 εκατ. αφίξεις το 2017, αποτιμήθηκε στη χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα με τον Σύνδεσμο Τουριστικών Επιχειρήσεων, όπου συμφωνήθηκε πως στόχος της στενής συνεργασίας είναι η ακόμη μεγαλύτερη συμβολή του τουριστικού κλάδου στο ΑΕΠ και η δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας.

Οδηγίες από την ΕΚΤ

Στα 921 δισ. ευρώ, πανευρωπαϊκά, τα κόκκινα δάνεια

Κατευθυντήριες γραμμές για τη ρύθμιση κόκκινων δανείων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο έδωσε χθες στις τράπεζες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αναφέροντας ότι στο τέλος του γ' τριμήνου του 2016 τα δάνεια αυτά σε σημαντικές τράπεζες της Ευρωζώνης ανέρχονταν σε 921 δισ. ευρώ!

Μητσοτάκης - Μεϊμαράκης: Συμφώνησαν ότι διαφωνούν

Οι στρατηγικές διαφορές παραμένουν και, παρά την "εικόνα συναντίληψης" που διοχέτευε η Ν.Δ. μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη - Μεϊμαράκη. Το γεγονός ότι ο πρώην πρόεδρος τόνισε πως "για τη χώρα προτάσσεται να κλείσει η αξιολόγηση", ενώ η Ν.Δ. έσπευσε μετά το Eurogroup, καταστροφολογώντας, να θέσει ως προτεραιότητα την απομάκρυνση της κυβέρνησης, δείχνει ότι οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι διαφωνούν...

Οι τολμηρές περιστροφές του Μάρτη

Με την ισημερία του, που οι εταίροι μας ονομάζουν ισονυκτία (equinox), ο Μάρτιος είναι από τους πιο εύθραυστους και ταυτόχρονα ανθεκτικούς μήνες. Με καιρικά φαινόμενα που ανθίστανται στις βεβαιότητες, με ηρωικές πράξεις που αντιστέκονται στις διχαστικές επενέργειές τους.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

Υψώνουμε ανάστημα ενάντια στα τείχη

Μήνυμα αγώνα απέναντι σε όλους όσοι επιχειρούν, σε περίοδο οικονομικής κρίσης, να υψώσουν τείχη ανάμεσα στους ανθρώπους και να καλλιεργήσουν ρατσιστικά στερεότυπα στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας την αντίθεσή του απέναντι στην Ευρώπη φρούριο και στο κλίμα φόβου που καλλιεργείται στους ευρωπαϊκούς λαούς.

Συρία: Ρωσική βάση σε κουρδική περιοχή

Ρωσικά στρατεύματα αναπτύχθηκαν στην κουρδική περιοχή του Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία, δίπλα στα σύνορα με την Τουρκία. Υστερική αντίδραση της Άγκυρας, ενώ οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι δεν έλαβαν επίσημη ειδοποίηση. Δεν είναι βάση αλλά κέντρο επίβλεψης της εκεχειρίας, λέει η Μόσχα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL