Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
14.5°C19.0°C
1 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
12.6°C17.2°C
1 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
3 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.3°C16.1°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
0 BF 87%
Δρόμοι παράλληλοι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δρόμοι παράλληλοι

«Προσπαθούμε να σώσουμε τη χώρα μας, να αλλάξουμε την Ελλάδα και την Ευρώπη, χρησιμοποιώντας και την πολύτιμη πολιτική κληρονομιά που άφησε ο πατέρας σας» είπε ο Νίκος Βούτσης στην Τσελέστε Ινγκράο, κόρη του Πιέτρο Ινγκράο, σε συνάντηση που είχαν την Παρασκευή στη Ρώμη, με την κόρη του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς στην Ιταλία να απαντά: “Είστε ένας φάρος για τον προοδευτικό δημοκρατικό και αριστερό κόσμο”. “Μας έκανε εντύπωση πώς αντιμετωπίσατε τους πρόσφυγες σε μια Ευρώπη που υψώνει τοίχους» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι «σήμερα είναι η ιταλική Αριστερά που θα πρέπει να διδαχθεί από την ελληνική πώς να αντιμετωπίσει την κρίση».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Βούτσης τόνισε ότι «η νέα γενιά της κυβέρνησης και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, διαμορφώθηκαν πολιτικά στο μεγάλο κίνημα εναντίον της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης», θυμίζοντας τη συντροφική και φιλική συνάντηση του Πιέτρο Ινγκράο με τους Έλληνες διαδηλωτές στο Φόρουμ της Φλωρεντίας.

Τέλος, η Τσελέστε Ινγκράο δέχθηκε την πρόταση του Νίκου Βούτση για τη διοργάνωση εκδήλωσης στην Αθήνα για το έργο ου Πιέτρο Ινγκράο στην ιταλική και τη διεθνή πολιτική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL