Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C15.8°C
4 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.6°C17.6°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.1°C
4 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
3 BF 55%
avgileaks / Τρεις το λάδι...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

avgileaks / Τρεις το λάδι...

Μέσα στον παράλογο κόσμο της κρίσης που βιώνουμε, ο Κ. Μητσοτσάκης κάνει το πρώτο βήμα για να δούμε ξανά τα πράγματα από την αρχή. Παρουσίασε το πρόγραμμά του με ένα απλό “τρίγωνο με τρεις κορυφές”, θέλοντας να σπάσει όλα τα ταμπού, όλες τις παρανοήσεις, όλες τις παραδοσιακές θεωρήσεις. Τρίγωνο με τρεις κορυφές. Όχι με τέσσερεις, ούτε με δεκατέσσερις. Μέχρι τώρα ο Αϊ - Βασίλης είχε το τρίγωνο για τα κάλαντα, ο Νίκος Παπάζογλου το τρίγωνο το σκαληνό και ο Καμίνης το τρίγωνο το εμπορικό της Αθήνας. Ξεχάστε τα όλα λοιπόν. Τώρα το τρίγωνο με τρεις κορυφές θα γίνει το trade mark της νεοφιλελεύθερης τριγωνομετρίας.

Αυτό όμως είναι μόνο η αρχή. Όπως μαθαίνουμε, η Ν.Δ. θα εισάγει και τη σύγχρονη φιλελεύθερη μαθηματική θεωρία. “Ένα κι ένα πόσο κάνουν;” Ο αριστερός θα απαντήσει δύο. Ο θεωρητικός αριστερός θα απαντήσει “τρία” γιατί θα υπολογίσει και την πολλαπλασιαστική επίδραση και δυναμική της συνάθροισης. Ο Βενιζέλος θα απαντήσει “Εγώ”. Η Φώφη θα απαντήσει έπειτα από πανελλαδική συνδιάσκεψη της Κεντροαριστεράς. Το Ποτάμι θα κάνει γκάλοπ στα social media για να συνεκτιμήσει την απόφαση. Και στη Δεξιά; Η σαμαρικοί θα απαντήσουν “Κάνουν ‘ένα’ με εντολή Σαμαρά”. Οι καραμανλικοί θα αρνηθούν να απαντήσουν γιατί τοποθετούνται μόνο στα καλέσματα της Ιστορίας.

Η νέα θεωρία Μητσοτάκη θα είναι “ένα και ένα” ισούται με “ένα και ένα”. Δηλαδή δεν ενώνεται. Πώς να ενωθεί ένας μαθητής άριστος και ένας μαθητής του 15; Ο ένας παραμένει άριστος και ο άλλος του 15. Ο καθένας στη θέση του. Επίσης, ο άλλος χρυσός κανόνας των μαθηματικών “3 το λάδι, 3 το ξίδι, έξι το λαδόξιδο” θα αντικατασταθεί με το “3 το λάδι, 3 το ξίδι, 3 το λαδόξιδο” . Απλά ο φτωχός θα παίρνει τη μισή ποσότητα, στη λογική του όσα πληρώνει παίρνει. Ενώ ο πλούσιος θα παίρνει ολόκληρη την ποσότητα, επειδή ως πλούσιος ξέρει να κάνει παζάρια και πρέπει να ανταμειφθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL