Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C23.1°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες
17 °C
14.1°C19.6°C
3 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.0°C16.0°C
5 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C23.8°C
2 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.0°C15.9°C
0 BF 72%
Τι συζήτησαν οι Έλληνες τραπεζίτες με τον Κονστάντσιο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τι συζήτησαν οι Έλληνες τραπεζίτες με τον Κονστάντσιο

Το κρίσιμο ζήτημα των κόκκινων δανείων βρέθηκε στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχαν τα στελέχη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Βίτορ Κονστάντσιο και με επιτελείς του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού SSM στη Φραγκφούρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Έλληνες τραπεζίτες παρουσίασαν την πορεία των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η συζήτηση περιστράφηκε στην κατάσταση των τελευταίων δύο μηνών, όπου παρατηρείται μικρή επιδείνωση των μεγεθών τόσο στο μέτωπο των κόκκινων δανείων όσο και των καταθέσεων.

Στη συζήτηση τέθηκαν και τα θέματα των διοικήσεων των τραπεζών, με ζητούμενο τις αδυναμίες του νέου θεσμικού πλαισίου, το οποίο έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα και είχε αφήσει χωρίς διοίκηση την Πειραιώς, επί παραδείγματι για πάνω από ένα χρόνο, ενώ δημιούργησε αστάθεια και στην Εθνική.

Το προεδρείο της Ένωσης αλλά και τα στελέχη των επιτροπών της ΕΕΤ ενημέρωσαν τόσο την ΕΚΤ όσο και τον SSM για τις επαφές που είχαν με τους εκπροσώπους των δανειστών στην Αθήνα και για την ανάγκη ψήφισης όλων των νομοθετικών εκκρεμοτήτων όσον αφορά τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL