Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
avgileaks / "Buy_Adonis"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

avgileaks / "Buy_Adonis"

Βροχή πέφτουν οι προτάσεις στον Άδωνι Γεωργιάδη από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου μετά τη νέα εμφάνισή του στο LSE, σε συνδυασμό φυσικά με την ριζοσπαστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Sky News. Οι περίφημες ατάκες του για την “κομμουνιστική Ελλάδα”, για τον “Σώρρα” και τον “μύθο της Αριστεράς” από τη μια συγκίνησαν ή και ενθουσίασαν το διεθνές ακροατήριο και από την άλλη άνοιξαν μια λαμπρή σελίδα στη διεθνή εκστρατεία του αντιπροέδρου της Ν.Δ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ήδη πολλά πανεπιστήμια ερίζουν μεταξύ τους προσφέροντάς του τις καλύτερες έδρες στα ιδρύματά τους, ενώ ήδη κάποια δεσμεύονται να δημιουργήσουν καινούργιες έδρες προκειμένου να αντιστοιχούν με το περιεχόμενο των διαλέξεών του. Μεταξύ αυτών δύο κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια του προσφέρουν τις έδρες “Η Άλωσις του Ελεύθερου Κόσμου και ο μυστικός ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ” και “Τσιπρexit”.

Εντυπωσιακή είναι και η ανταπόκριση στη Γηραιά Ήπειρο, με κορυφαία την αποδοχή της οποίας χαίρει στους απλούς πολίτες των πρώην ανατολικών χωρών. Λίγη ώρα μετά την ομιλία του στο LSE ο Ά. Γεωργιάδης φιγουράριζε στην κορυφή των hashtag. Στην Πολωνία ξεχώριζε το “Posąg_ teraz_Adonis” (Άγαλμα στον Άδωνι Τώρα), στη Βουλγαρία το “спаси_ нас_АДОНИС” (Άδωνι Σώσε μας) και στην Ρουμανία το “cumpăra_Adonis” (δηλαδή Buy_Adonis) ως μια προτροπή να τον καλέσουν στη χώρα για να διδάσκει.

Οι έδρες που του προτείνονται ήδη είναι: “Κομμουνιστικά τρολ στην προ Twitter εποχή”, “Είναι ο κομμουνισμός, ηλίθιε” και “Unfollow στον κομμουνισμό”.

Φυσικά οι περισσότερες προτάσεις αφορούν το κομμάτι των γνώσεών του για τη Μυθολογία και την Αρχαία Ελλάδα, ωστόσο πολλοί από το επιτελείο, εκτός του ότι τις θεωρούν παρωχημένες, τις απορρίπτουν για άλλον ένα λόγο. Όλοι του ζητούν να κάνει τις διαλέξεις με χλαμύδα, κάτι που δεν δέχεται ο Ά. Γεωργιάδης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Όπως έχει απορρίψει και όλες τις προτάσεις που απαιτούν μόνιμη εγκατάσταση στο εξωτερικό. “Δεν θα αφήσω τον Μητσοτάκη και τη χώρα μου για να σώσω τον κόσμο” φέρεται να λέει στον στενό του κύκλο.

ΥΓ.: Το επιτελείο του Ά. Γεωργιάδη διέψευσε τις πληροφορίες του twitter ότι ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. βγήκε στο δίκτυο Sky News νομίζοντας ότι βγαίνει στο ελληνικό κανάλι και μόλις δεν είδε τους γνωστούς δημοσιογράφους ήταν έτοιμος να φύγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL