Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
11.2°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
9.8°C15.2°C
1 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C14.4°C
1 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.2°C
0 BF 93%
Χ. Μαντάς: Κλείνει η εκλογολογία και τα σενάρια αριστερής παρένθεσης με το κλείσιμο της αξιολόγησης (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χ. Μαντάς: Κλείνει η εκλογολογία και τα σενάρια αριστερής παρένθεσης με το κλείσιμο της αξιολόγησης (Video)

https://www.youtube.com/embed/YmRSCop152A

Ιδιαίτερα «κρίσιμο θέμα» στην πορεία για το κλείσιμο της αξιολόγησης υποστήριξε ο κ. Μαντάς είναι ότι «στο Eurogroup υπήρξε η προσέγγιση ότι όλο «το μείγμα πολιτικής θα έχει μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα». Εξήγησε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε με απόλυτο τρόπο να πούμε ότι δεν θα επιβαρυνθούν κάποιοι άνθρωποι, ή δεν θα ωφεληθούν άλλοι. Στόχος είναι να μπορέσουμε να υπερασπίσουμε τα πιο φτωχά στρώματα, τους πιο αδύναμους, δηλαδή την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

«Τα μέτρα δεν τα ξέρουμε αυτή τη στιγμή και πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι για να φέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα» υπογράμμισε λέγοντας ότι «το κλείσιμο της αβεβαιότητας μπορεί να ανοίξει ένα διάδρομο για το μέλλον».

Διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται η διαπραγματευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να φέρει μέτρα που δεν θα μπορεί να τα ψηφίσει η κοινοβουλευτική ομάδα. «Στόχος μας» είπε «είναι να μην γίνουν αδικίες και να έχουμε ένα ισορροπημένο μείγμα μέτρων».

Αναφέρθηκε τέλος στην καταστροφολογία που επιδίδονται τα ΜΜΕ και πριν την α’ αξιολόγηση και σήμερα. Σημαντικό όπως εξήγησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι «στην α’ αξιολόγηση έκλεισε ότι δεν θα έχουμε χρηματοδοτικές ανάγκες για το χρέος, πάνω από 15%, ενώ είχαμε πάνω από 25%, κάτι που ήδη φέρνει αποτελέσματα και «ας τα λοιδορούν κάποιοι».

Ενώ για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης αναρωτήθηκε «είναι ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης; Κάνουμε πλάκα; Δεν έχουμε καταλάβει ότι από το 2015 το Δεκέμβρη το ΔΝΤ ζήταγε 4,6 δισ. μέτρα «εδώ και τώρα;»

Κλείνοντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να αλλάξουν οι συσχετισμοί υπέρ του κόσμου της εργασίας, τον οποίο εκπροσωπεί».

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL