Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πρόλογος

Η εκδήλωση εντάσσεται στον Κύκλο «Θεωρία στο Μέγαρο: φιλοσοφία, κριτική, ιστορία» που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Birkbeck Institute for the Humanities του Λονδίνου υπό την επιμέλεια του Κώστα Δουζίνα, διευθυντή του Ινστιτούτου Μπέρκμπεκ. Προλογίζει ο Δημήτρης Παπανικολάου, καθηγητής Νεοελληνικών Σπoυδών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται από τις 17:30.

Ένας σημαντικός φιλόσοφος της εποχής μας, ο Georges Didi-Huberman [Zωρζ Ντιντί-Υμπερμπάν], επιστρέφει στο Megaron Plus περίπου δύο χρόνια μετά την τελευταία του διάλεξη στην Αθήνα, τον Δεκέμβριο του 2014, για να παρουσιάσει την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου στις 7 το βράδυ την ομιλία με τίτλο «Πώς κληρονομείται το θάρρος;» (στα γαλλικά με ταυτόχρονη μετάφραση). Η εκδήλωση εντάσσεται στον Κύκλο «Θεωρία στο Μέγαρο: φιλοσοφία, κριτική, ιστορία» που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Birkbeck Institute for the Humanities του Λονδίνου υπό την επιμέλεια του Κώστα Δουζίνα, διευθυντή του Ινστιτούτου Μπέρκμπεκ. Προλογίζει ο Δημήτρης Παπανικολάου, καθηγητής Νεοελληνικών Σπoυδών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται από τις 17:30.

Στους ομιλητές του κύκλου «Θεωρία στο Μέγαρο: φιλοσοφία, κριτική, ιστορία» περιλαμβάνονται ακόμη τρεις σημαίνοντες διανοητές: ο Ντέιβιντ Χάρβεϋ (20/3/2017), ο Στήβεν Φρος (24/4/2017) και ο Μποαεντούρα ντε Σόουζα Σάντος (8/5/2017).

 

Στη διάλεξή του, ο Georges Didi-Huberman θα εστιάσει το ενδιαφέρον του στην εξέγερση του Γκέτο της Βαρσοβίας (1943) και στην αξιοποίηση της πολιτικής παρακαταθήκης αυτού του κομβικού ιστορικού γεγονότος από μεταγενέστερες ομάδες εξεγερμένων στο πλαίσιο της σύγκρουσης Ισραήλ-Παλαιστίνης. Βασικός σκοπός του ομιλητή είναι να παρουσιάσει στο κοινό τις σκέψεις του σχετικά με την κληρονομιά που μπορεί να αφήσει στις επόμενες γενιές μια εξέγερση.

 

Δείτε όλα τα σχόλια