Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.2°C19.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.2°C18.2°C
1 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C14.5°C
0 BF 62%
Κρίσιμες συναντήσεις Μέρκελ με Λαγκάρντ και Γιούνκερ στο Βερολίνο / Σήμερα στην "Αυγή": Το Χρέος των τριών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κρίσιμες συναντήσεις Μέρκελ με Λαγκάρντ και Γιούνκερ στο Βερολίνο / Σήμερα στην "Αυγή": Το Χρέος των τριών

Κρίσιμες συναντήσεις Μέρκελ με Λαγκάρντ και Γιούνκερ στο Βερολίνο

Να εγγυηθούν την ομαλή υλοποίηση της κατ' αρχήν συμφωνίας που επιτεύχθηκε στο Eurogroup της Δευτέρας για τη δεύτερη αξιολόγηση αλλά και τη θετική έκβαση του ελληνικού προγράμματος καλούνται Μέρκελ, Λαγκάρντ και Γιούνκερ στις διαδοχικές συναντήσεις που θα έχει σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος με τους επικεφαλής του ΔΝΤ και της Κομισιόν στο Βερολίνο. Οι δύο συναντήσεις θα κρίνουν σε σημαντικό βαθμό τις συζητήσεις για το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2018, καθώς και τις δεσμεύσεις που θα αναληφθούν για τις μεσοπρόθεσμες παρεμβάσεις επί του δημοσίου χρέους, θέματα από τα οποία θα κριθεί εν πολλοίς και η συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα της ΕΚΤ. Την ευθύνη του Βερολίνου να μην ακολουθήσει παράλογες αξιώσεις του ΔΝΤ επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ ο επικεφαλής των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών και ο επικεφαλής του ESM σημείωσαν χθες βράδυ το χρέος όλων η Ελλάδα να βγει από την κρίση όρθια.

* Δ. Τζανακόπουλος: Η Γερμανία να βαδίσει στον δρόμο του ρεαλισμού

* Ζ. Γκάμπριελ: Να κάνουμε το παν για να μείνει η Ευρώπη ενωμένη και η Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της

* Κλ. Ρέγκλινγκ: Αισιόδοξος ότι αυτό θα είναι το τελευταίο πρόγραμμα που εφαρμόζει η Ελλάδα

Διαβάστε στην έντυπη έκδοση της "Αυγής"

Πανελλαδικές 2017

Όλο το πρόγραμμα των εξετάσεων

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, τα μαθήματα θα τελειώσουν στις 9 Μαΐου και οι απολυτήριες εξετάσεις σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα διεξαχθούν στο διάστημα 11-26 Μαΐου 2017. Οι προαγωγικές εξετάσεις στα λύκεια θα διεξαχθούν στο διάστημα 11 Μαΐου - 2 Ιουνίου 2017.

Εξωδικαστικός συμβιβασμός

Δεύτερη ευκαιρία για 403.000 επιχειρήσεις

Mια δεύτερη ευκαιρία σε 403.000 βιώσιμες επιχειρήσεις επιδιώκει να δώσει το υπουργείο Οικονομίας με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που τέθηκε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση από χθες και έως τις 3 Μαρτίου. Προϋπόθεση ένταξης η μία κερδοφόρος χρήση την τελευταία τριετία. Στον νόμο μπορούν να υπαχθούν όλες οι μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις καθώς και οι ατομικές, εφόσον το συνολικό προς ρύθμιση χρέος τους υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ.

Αδειοδότηση καναλιών

Παράταση αυθαιρεσίας θέλει η Ν.Δ.

Επιμένει η Ν.Δ. στην παράταση της αυθαιρεσίας όσον αφορά την αδειοδότηση των καναλιών: "Καμία διαδικασία δεν πρέπει να κινηθεί πριν το ΣτΕ εξετάσει το σύνολο των σχετικών προσφυγών κατά του νόμου Παππά" τόνισε αναφερόμενη σε 70 προσφυγές και παραβλέποντας πως το ίδιο το ΣτΕ ζητάει να τερματιστεί το 27χρονο καθεστώς παρανομίας. "Είτε αρέσει είτε όχι στη Ν.Δ. και τους φίλους της, αδειοδότηση θα γίνει, τίμημα για το Ελληνικό Δημόσιο, υπέρ των πολιτών, θα υπάρξει" απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διώξεις με τον αντιρατσιστικό νόμο

Στο αστυνομικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης κρατείται 25χρονος που φέρεται ως εκ των «πρωταγωνιστών» της ρατσιστικής διαμαρτυρίας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου. «Οι μαθητές μου στο Ωραιόκαστρο βλέπουν εφιάλτες με τους 'αγανακτισμένους υπερπατριώτες'» δηλώνει ο διευθυντής του 1ου Δημοτικού που φιλοξενεί τα προσφυγόπουλα και ζητεί προστασία από Πολιτεία και αστυνομία.

Ξεχωριστοί άνθρωποι

Σήμερα οι περισσότεροι καλλιτέχνες και θεωρητικοί αντιμετωπίζουν την πληθωριστική μεταμοντέρνα πνευματική παραγωγή των τελευταίων δεκαετιών μάλλον θετικά. Τη βλέπουν ως την απαραίτητη θετικιστική αναδιάρθρωση των ετερόνομων και ασύμβατων μεταξύ τους υλικών της εποχής μας σε ένα κατανοητό αφήγημα, περίπου ανάλογη με το μοντέλο της συνολικής πολιτικής και κοινωνικής μεταπολεμικής διευθέτησης...

του Τριαντάφυλλου Τρανού

Ιταλία: Το Δημοκρατικό Κόμμα σε κρίση

Ο Ματέο Ρέντζι ταξίδεψε στις ΗΠΑ σε αναζήτηση ιδεών για "ανανέωση", η αριστερή μειοψηφία δεν συμμετείχε στη συνεδρίαση της Διεύθυνσης, ενώ ο Ρομάνο Πρόντι προειδοποίησε ότι διάσπαση σημαίνει αυτοκτονία.

"Κατοικήσιμη" η περιοχή γύρω από τη Φουκουσίμα

Λέει η κυβέρνηση του Τόκιο

"Κατοικήσιμη" έχει χαρακτηρίσει την περιοχή γύρω από τη Φουκουσίμα η κυβέρνηση του Τόκιο, ωστόσο η Greenpeace επισημαίνει ότι η δεν έχει υπολογιστεί μακροπρόθεσμα η ακτινοβολία στην οποία θα εκτεθούν όσοι επιστρέψουν. Ιάπωνας επιστήμονας προειδοποίησε πρόσφατα ότι ο κατεστραμμένος πυρηνικός σταθμός αποτελεί "παγκόσμια απειλή".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL