Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Εις το όνομα της διαπλοκής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εις το όνομα της διαπλοκής

Επί μήνες η Ν.Δ. αρνιόταν πεισματικά τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Στη συνέχεια χρησιμοποιούσε τη μη συγκρότηση του ΕΣΡ, που η ίδια είχε προκαλέσει, προκειμένου να μην γίνει διαγωνισμός για την αδειοδότηση. Και τώρα που το ΕΣΡ, έστω και με τόση καθυστέρηση, συγκροτήθηκε και μπαίνει σε τροχιά άσκησης των καθηκόντων του, έρχεται ο πρόεδρος της Ν.Δ. να ζητήσει από το ΕΣΡ να μην προχωρήσει σε καμία αδειοδοτική διαδικασία.

Τόσο με επιστολή του Κ. Μητσοτάκη προς το ΕΣΡ, που ζητάει από την ανεξάρτητη αρχή να μην εφαρμοστεί ο νόμος που ψήφισε η Βουλή όσο και τις χθεσινές ανακοινώσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γίνεται ξεκάθαρο ότι η Ν.Δ. θέλει όχι μόνο να μην γίνει διαγωνισμός, αλλά να μην αλλάξει στο παραμικρό το καθεστώς της ανομίας που οι κυβερνήσεις τόσα χρόνια επιμελώς στήριξαν. Στην περίφημη αυτή επιστολή μάλιστα ο Κ. Μητσοτάκης φτάνει στο σημείο να κατηγορεί τη σημερινή κυβέρνηση επειδή δεν νομοθέτησε την παράνομη παράταση της λειτουργίας των καναλιών με το προηγούμενο καθεστώς ανομίας.

Η Ν.Δ. δείχνει κάθε μέρα όλο και περισσότερο ότι είναι τόσο δέσμια της διαπλοκής, την οποία από κοινού με το ΠΑΣΟΚ έθρεψε και γιγάντωσε, ώστε έχει αναγάγει τις όποιες αλλαγές στο τηλεοπτικό περιβάλλον ως κυρίαρχο θέμα της δικής της πολιτικής επιβίωσης.

Χέρι - χέρι με τους καναλάρχες χτίζουν καθυστερήσεις και προσπαθούν να δημιουργήσουν εμπόδια εκεί που επί χρόνια επικαλούνταν την “νομιμότητα” προκειμένου να να δημιουργήσουν ένα παράνομο καθεστώς, σύμφωνα και με το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ.

Στη δημόσια πολιτική αντιπαράθεση υπάρχει μια σαφής διακριτή γραμμή που χωρίζει τον καθαρό πολιτικό λόγο από τα επικοινωνιακά τεχνάσματα ενός έμπειρου λομπίστα συμφερόντων. Ο πολιτικός, ανεξαρτήτως της ιδεολογικής του τοποθέτησης, έχει σαφέστατη αναφορά στο δημόσιο συμφέρον, όπως το εννοεί ο καθένας με βάση την ιδεολογική του τοποθέτηση. Ο λομπίστας, ανεξαρτήτως του αν το λέει φανερά ή απλώς το πράττει χωρίς να το διατυμπανίζει, έχει αναφορά αποκλειστικά και μόνο στο ιδιωτικό συμφέρον ενός μικρού ή και μεγαλύτερου αριθμού επιχειρηματιών.

Η Ν.Δ. στο συγκεκριμένο θέμα έχει επιλέξει ο δρόμος της να είναι μακριά από το δημόσιο συμφέρον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL