Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.8°C26.6°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
26 °C
24.2°C27.9°C
4 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.7°C25.9°C
4 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.3°C24.7°C
5 BF 29%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
30 °C
28.4°C29.9°C
0 BF 19%
Η αυτογελοιοποίηση του εκδότη... φαντομά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η αυτογελοιοποίηση του εκδότη... φαντομά

Η στήλη τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση για τους έκπτωτους εκδότες, οι οποίοι έδιναν γην και ύδωρ για να υπερασπιστούν τις ιδέες του νεοφιλελευθερισμού, ενώ την ίδια ώρα έφτιαχναν ενημερωτικό site με χρήματα από το ΕΣΠΑ και είχαν απλήρωτο ολόκληρο το εργατικό δυναμικό των εταιρειών τους. Όπως αναγράφεται και σε ορισμένους τίτλους σίριαλ, οι ιστορίες που καταγράφονται ουδεμία σχέση φέρουν με πραγματικά πρόσωπα και πράγματα...

Οι πιο τακτικοί αναγνώστες θα θυμούνται ότι πριν από κάποιες ημέρες η στήλη είχε αναφερθεί στο γεγονός (σ.σ.: και εδώ ισχύει η λογική των τηλεοπτικών σίριαλ) ότι γνωστός εκδότης αφαίρεσε το όνομά του από την ταυτότητα εφημερίδας, της οποίας εμφανιζόταν ως ιδιοκτήτης, τοποθετώντας στη θέση του έτερο δημοσιογράφο. Μάλιστα, άλλαξε την επωνυμία του τίτλου της εφημερίδας αλλά και την εταιρεία, η οποία εμφανίζεται ως ιδιοκτήτρια. Ωστόσο, προ ολίγων ημερών, ο γνωστός εκδότης εμφανίστηκε σε πάνελ εκπομπής, διατηρώντας τόσο τον τίτλο του εκδότη, και μάλιστα με την επωνυμία της “παλιού” τίτλου της εφημερίδας.

Η ιστορία θα μπορούσε να είναι απλώς κωμική, αν αφορούσε μόνο το προσωπικό φαίνεσθαι του ανδρός, καθώς ο καθένας έχει δικαίωμα στην αυτογελοιοποίηση, όμως καταντά τραγική, καθώς ο συγκεκριμένος διατηρεί μεγάλο όγκο οφειλών προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως σε εργαζομένους, οι οποίοι ταλαιπωρούνται με αέναες δικαστικές διαδικασίες. Αλήθεια, έχει πολύ μεγάλη αξία το τι έχουν απογίνει οι παλιές εταιρείες του εκδότη, καθώς φήμες ανέφεραν πως ο ίδιος τις έχει καταστήσει ανενεργές προκειμένου να μην αποπληρώσει ποτέ τα χρέη του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL