Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Καθαρό τοπίο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καθαρό τοπίο

Τη διάψευση του αφηγήματος της Ν.Δ. περί μη κλεισίματος της αξιολόγησης και πρόωρων εκλογών επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης σχολιάζοντας τις αναφορές του εισηγητή της Ν.Δ. Μ. Βορίδη στα αποτελέσματα του Eurogroup κατά την επεξεργασία νομοσχεδίου στις Επιτροπές της Βουλής. Ο Π. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι η συμφωνία - πλαίσιο που επιτεύχθηκε στο Eurogroup έχει μια «εσωτερική λογική», καθώς προβλέπει αντίμετρα για κάθε επιβάρυνση, δηλαδή είναι «μηδενικής δημοσιονομικής απόκλισης».

Ο Π. Σκουρλέτης επισήμανε ότι με αυτήν τη συμφωνία η χώρα «εξασφαλίζει καθαρό τοπίο για δύο χρόνια», ενώ το κλείσιμο της αξιολόγησης και η είσοδος στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης θα φέρει το 2017 και το 2018 αναπτυξιακούς ρυθμούς που «έχουμε να δούμε από το 2009». Ο Π. Σκουρλέτης προκάλεσε τη Ν.Δ. να τοποθετηθεί για το αν θεωρεί αυτήν την εξέλιξη αμελητέα, ενώ δεν παρέλειψε αναφορά στο δάνειο ύψους 3 δισ. ευρώ από την Παγκόσμια Τράπεζα με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ο Μ. Βορίδης σχολίασε ειρωνικά την ικανοποίηση των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας για την επίτευξη της συμφωνίας στο Eurogroup και τους κάλεσε να μην προεξοφλούν τις μειώσεις στη φορολογία, καθώς αυτές θα πραγματοποιηθούν μόνο αν η χώρα πιάσει τους στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,5% του ΑΕΠ κι ενώ τα δύσκολα μέτρα θα έχουν ψηφιστεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL