Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
10.9°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
9.6°C14.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
8 °C
7.9°C10.7°C
0 BF 87%
Ο ΔραΚούλης των Εξαρχείων και η φανέλα της Ακροδεξιάς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο ΔραΚούλης των Εξαρχείων και η φανέλα της Ακροδεξιάς

Η φιλοπατρία της δεξιάς παράταξης «παίχτηκε» σε υψηλούς δραματικούς τόνους στους δέκτες μας. Καθόλου εμμέσως, αλλά κάτι παραπάνω από σαφώς διεμήνυσε σε όλους η Ν.Δ. ακριβώς το ίδιο πράγμα, ότι παραμένει το απόλυτο φερέφωνο του ΔΝΤ και του κ. Σόιμπλε στη χώρα και η μόνη εγγυήτρια δύναμη της εξουσίας τους στον τόπο.

Το σκηνικό της τρομοϋστερίας στήθηκε αρχικά από τον Ν. Δένδια στην ΕΡΤ, όπου, αφού μέμφθηκε τον δημοσιογράφο της “Καθημερινής”, κ. Παπακωνσταντίνου ότι διαφωνεί με τη γραμμή της εφημερίδας, θυμήθηκε τις μολότοφ στην Πατησίων επί διακυβέρνησης Ν.Δ.

Συνεχίστηκε με αφιέρωμα στα τρομορεπορτάζ και εικόνες αρχείου στα κεντρικά δελτία ειδήσεων φίλιων της μέσων (ΑΝΤ1, ΣΚΑΪ, Star). Για να κορυφωθεί με τη θεωρία για το «σπασμένο τζάμι» και «τη βαριοπούλα που δεν απέχει από το καλάσνικοφ» στη Βουλή από τον κ. Μητσοτάκη.

Σε Βουλή και τηλεπαράθυρα, επτασφράγιστο μυστικό το πρόγραμμα της Ν.Δ. για έξοδο της χώρας από την κρίση. Αρκεί που το ξέρει ο Σόιμπλε. «Έχετε θράσος, κ. Μπάρκα» που ρωτάτε, είπε ο αν. εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. κ. Κυρανάκης στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν συγχέεται η φιλοπατρία με τη φιλαυτία, ενσκήπτουν βέβαια κάποια ζητήματα επικοινωνιακής διαχείρισης. Έτσι το «άβατο» των Εξαρχείων ανασύρθηκε από τη φαρέτρα πυροτεχνημάτων της Ν.Δ. για να τρομοκρατήσει τους πολίτες και να συσπειρώσει όσους ακροδεξιούς δεν έχουν ακόμα πειστεί για την ειλικρινή αγάπη του Κυριάκου σε θέματα τάξης και ασφάλειας.

Τον χρόνο της απουσίας του Κυριάκου δεν άφησε ανεκμετάλλευτο ο κ. αντιπρόεδρος ξεκινώντας την πρόβα αρχηγού, από την κοπή της πίτας στο Τιτάνια, στο τηλεπαράθυρο του ΑΝΤ1 την Παρασκευή, όπου, σε αντίθεση με εννέα μέρες πριν, τώρα «θέλει να κλείσει η αξιολόγηση».

«Ποτέ δεν είμαι εκτός γραμμής» είπε εξηγώντας μας, παράλληλα, πόσο φυσικό είναι για έναν συνεπή πολιτικό, πιστό στις απόψεις του, να μεταπηδά από κόμμα σε κόμμα. Αξιόπιστος είναι ο κ. Γεωργιάδης, τα κόμματα πάλι όχι.

«Είμαστε περήφανοι που έχουμε αντιπρόεδρο τον Άδωνι» καμάρωσε η αν. εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. Σ. Ζαχαράκη (ΣΚΑΙ). Με τη σειρά του ο Άδωνις ανταπέδωσε, και συνεχάρη την κ. Ζαχαράκη από το δικό του μόνιμο καθημερινό τηλεπαράθυρο στην εκπομπή του.

Βγήκαν και οι καραμανλικοί (ο κ. Βλάχος στην ΕΡΤ) και πρωί Δευτέρας στον ΑΝΤ1 ο κ. Κακλαμάνης να μιλήσουν για «προσωπική άποψη Άδωνι» για τις δηλώσεις του Άδωνι, να μην κλείσει η αξιολόγηση, ώστε να οδηγηθούμε σε εκλογές. Τι το ήθελαν;

Γραμμή χαράζει ο κ. Γεωργιάδης (άντε και ο «αδελφός» του -όπως τον προσφώνησε στο Τιτάνια- Άρης Πορτοσάλτε), όλοι μετά, παρά τις όποιες παλινωδίες, ομονοούν στο μόνο αίτημα και διακαή πόθο που πραγματικά τους ενώνει, την πτώση της κυβέρνησης και την επανάκτηση της εξουσίας.

«Η αλήθεια είναι ότι κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος αυτός και μπορεί, δηλαδή κυκλοφορεί στον δρόμο και δεν τον πλακώνουνε». Ποιος έγκριτος δημοσιογράφος παρακινεί σε βία από δημόσια συχνότητα (ΣΚΑΪ), κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη και είναι απλά Τρίτη, στη σοβιετία ΕΣΡ έχουμε;

Είναι αποδεκτή, για τα δημόσια και τα πολιτικά ήθη, η διαπόμπευση του αν. υπουργού Παιδείας Κ. Ζουράρι μέσω της δημόσιας συχνότητας του ΑΝΤ1 εν είδει αστεϊσμού με κάρτα εξαφάνισης ηλικιωμένου, επειδή τόλμησε να αρνηθεί να βρεθεί στο ίδιο τηλεπαράθυρο με τον κ. Γεωργιάδη;

Οι διαρκείς επιθέσεις της Ν.Δ. στην ΕΡΤ μόνο ως προσπάθεια χαλιναγώγησής της μπορούν να εκληφθούν. Μην ταράζεστε, είναι απλά η πολυφωνία, όπως την εννοεί ο ακροδεξιός νεοφιλελευθερισμός.

«Συκοφάντες» χαρακτήρισε τους δημοσιογράφους της “Αίθουσας Σύνταξης” ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. Β. Κικίλιας υποδεικνύοντάς τους παράλληλα ότι «δεν πληρώνονται από την «κομματική νομεγκλατούρα» για την πρόταση μομφής που άφησε να διαρρέει, χωρίς να διαψεύδει.

Ασφάλεια από τις μολότοφ των τηλεπαραθύρων και των έγκριτων που τα υπηρετούν πότε θα νιώσουμε;

Ευτυχώς που οι “Αταίριαστοι” φροντίζουν να μας θυμίζουν τι στερούμαστε τόσα χρόνια. Δεν χάσαμε Πάγκαλο εμείς, άγγελο χάσαμε...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL