Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.8°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
10.7°C15.6°C
3 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.0°C16.0°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.0°C
4 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 62%
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ / Υπουργείο Υγείας: Αναλαμβάνουν καθήκοντα 628 υγειονομικοί για τους πρόσφυγες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ / Υπουργείο Υγείας: Αναλαμβάνουν καθήκοντα 628 υγειονομικοί για τους πρόσφυγες

Με την υπογραφή 452 συμβάσεων επαγγελματιών Υγείας, διοικητικού και λοιπού προσωπικού, που θα εξυπηρετήσουν τις υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού των προσφύγων/μεταναστών που παραμένουν στη χώρα μας, ολοκληρώθηκε σήμερα Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017, ο κύκλος των ειδικών εκπαιδευτικών ημερίδων του προγράμματος «PHILOS: Ολοκληρωμένη επείγουσα παρέμβαση Υγείας για την προσφυγική κρίση» που πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και στα Ιωάννινα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Οι παραπάνω 452 συμβασιούχοι, όπως και οι 176 συνάδελφοί τους που συμμετείχαν στις εκπαιδευτικές ημερίδες που οργανώθηκαν στο υπουργείο Υγείας στις 6 και 7 Φεβρουαρίου 2017 και υπέγραψαν τις συμβάσεις τους, θα τοποθετηθούν άμεσα στα κέντρα φιλοξενίας, τα νοσοκομεία, στις μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, στις Υγειονομικές και Διοικητικές Περιφέρειες καθώς και στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Επαναπροκήρυξη 103 θέσεων για τις άγονες περιοχές

Κατά τη διάρκεια των εκπαιδευτικών ημερίδων συζητήθηκαν θέματα επιδημιολογικής επιτήρησης, διαπολιτισμικής μεσολάβησης, ψυχικής υγείας, προστασίας των επαγγελματιών Υγείας και διαλειτουργικότητας των υπηρεσιών Υγείας. Επιπροσθέτως, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε θέματα προαγωγής και προστασίας της δημόσιας υγείας, εμβολιασμού σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, προστασίας ασυνόδευτων ανηλίκων και διαχείρισης φαινόμενων βίας.

Σημειώνεται ότι για τις άγονες θέσεις του προγράμματος PHILOS επαναπροκηρύσσονται 103 θέσεις ιατρικού και λοιπού υγειονομικού προσωπικού, που θα καλύψουν τις ανάγκες του ωφελούμενου πληθυσμού στα κέντρα φιλοξενίας αλλά και στην ενίσχυση του συστήματος επιδημιολογικής επιτήρησης.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί η υλοποίηση προγραμμάτων ενισχυμένης υγειονομικής φροντίδας των προσφύγων με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά ταμεία ΑΜΙF για 850 προσλήψεις γιατρών και λοιπού προσωπικού στους χώρους φιλοξενίας και γειτονικές δημόσιες δομές και ISF.

Εμβολιασμένα τα προσφυγόπουλα

Τα παιδιά των προσφύγων είναι εμβολιασμένα για βασικές παθήσεις, αφού στις αρχές Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος εμβολιασμού (1η δόση) και έγιναν πάνω από 30.000 εμβόλια.

Όπως εξηγεί το ΚΕΕΛΠΝΟ, το υπουργείο Υγείας εφαρμόζει πρόγραμμα εμβολιασμού με εμβόλια προτεραιότητας, ενώ σταδιακά θα εφαρμοστεί το σύνολο του εθνικού προγράμματος εμβολιασμών.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα εμβολιασμού που εφαρμόζεται περιλαμβάνει εμβόλια για δέκα νοσήματα: Ιλαρά - Ερυθρά - Παρωτίτιδα (εμβόλιο MMR) σε παιδιά 12 μηνών έως 15 ετών, Διφθερίτιδα - Τέτανος - Κοκκύτης - Πολιομυελίτιδα σε παιδιά ηλικίας 2 μηνών έως 5 ετών, κυρίως με τη μορφή του εξαδύναμου εμβολίου, το οποίο περιέχει επίσης εμβόλια για αιμόφιλο ινφλουέντσας τύπου Β και για Ηπατίτιδα Β και λοίμωξη από πνευμονιόκοκκο (συνδεδεμένο εμβόλιο) σε ηλικίες 2 μηνών έως 5 ετών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL