Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.3°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.0°C17.6°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.4°C16.6°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.8°C
3 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
3 BF 62%
Η ατζέντα της ημέρας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η ατζέντα της ημέρας

Το "Μυθιστόρημα" της ΚΟΑ

"Μυθιστόρημα" είναι ο τίλος της συναυλίας που παρουσιάζει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στην αίθουσα "Χρήστος Λαμπράκης" του Μεγάρου Μουσικής. Θα ερμηνεύσει έργα των Γιώργου Κουμεντάκη, Πέτερις Βακς και Λέος Γιανάτσεκ. Μουσική διεύθυνση Λουκάς Καρυτινός. Θα προηγηθεί ομιλία από τον Χαράλαμπο Γιωγιό. Είσοδος από 10 ευρώ. Στις 8.30 μ.μ.

Βιβλίο

Το βιβλίο "Οι μέλισσες και οι λύκοι: Μελέτες Ιστορίας του Ελληνικού Δικαίου" του Νίκου Παρασκευόπουλου παρουσιάζεται στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15). Θα μιλήσει ο Αριστείδης Μπαλτάς, η Ιουλία Βελισσαροπούλου - Καρακώστα και ο Φώτης Κουβέλης. Στις 7 μ.μ.

Μάνος Ελευθερίου

Το νέο μυθιστόρημα του Μάνου Ελευθερίου "Φαρμακείον εκστρατείας" (Εκδ. Μεταίχμιο) παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο Monogram του Χολαργού (Υμηττού 17). Θα ακολουθήσει συζήτηση του συγγραφέα με το κοινό. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά το σύγχρονο τμήμα του Εθνικού Ωδείου Χολαργού. Στις 7 μ.μ.

Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Ο Γιάννης Αναστασάκης εμφανίζεται στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων (Κύπρου 91Α και Σικίνου 35Α Κυψέλη) μαζί με τους Sebastien Marteau (πνευστά) και Βασίλη Ποδαρά (ντραμς) για μία αυτοσχέδια μουσική παράσταση με visual arts. Είσοδος 5 ευρώ. Στις 9.30 μ.μ.

Εθνικό Θέατρο

Η παρουσίαση της δράσης "Συνέβη στην Ελλάδα" με τίτλο "Συμπτώματα κατοχής" πραγματοποιείται στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου Τσίλλερ ( Αγίου Κωνσταντίνου 22-24). Είσοδος 5 ευρώ. Στις 5.30 μ.μ.

Half note jazz club

Ο πιανίστας και συνθέτης Στέφανος Κορκολής επιστρέφει στη σκηνή του Half note jazz club (Τριβωνιανού 17) για μια νέα σειρά παραστάσεων με τίτλο "Εφ’ όλης της ύλης". Μαζί του η ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη. Είσοδος από 15 ευρώ. Στις 10.30 μ.μ.

"Το Κιβώτιο"

Ο οικονομολόγος και δημοσιογράφος Λεωνίδας Βατικιώτης είναι σημερινός καλεσμένος στην παράσταση "Το Κιβώτιο" του Άρη Αλεξάνδρου, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, παρουσιάζεται στο Studio Mαυρομιχάλη (Μαυρομιχάλη 134). Είσοδος 10 ευρώ. Στις 9 μ.μ.

Στο Gazarte

H ερμηνεύτρια Λιζ Ράιτ επιστρέφει στο Gazarte (Βουτάδων 32-34, Γκάζι) με ήχους τζαζ, φολκ, γκόσπελ και R&B. Είσοδος από 28 ευρώ. Στις 9.30 μ.μ.

Έκθεση φωτογραφίας

H έκθεση φωτογραφίας με τίτλο "Γυναίκα" της Ρασέλ Χαρπάζ εγκαινιάζεται στην αίθουσα Αρχαίας Αγοράς της δημοτικής πινακοθήκης "Αλέκος Κοντόπουλος" (Αινιάνων 6, Λαμία). Είσοδος ελεύθερη. Στις 8.30 μ.μ.

Στο "Εμπρός"

Τα μονόπρακτα, του Μπέρτολτ Μπεχτ "Η Εβραία", του Ιάκωβου Καμπανέλλη "Αυτός και το παντελόνι του" και της Κωστούλας Μητροπούλου "Με τον νόμο" παρουσιάζονται στο θέατρο Εμπρός (Ρήγα Παλαμήδη 2, Ψυρρή) από τους ηθοποιούς Λίλα Σούση, Νάνα Κωστιδάκη και Ζακ Σούση αντίστοιχα. Είσοδος ελεύθερη. Στις 9 μ.μ.

"Το αμάρτημα της μητρός μου"

Το διήγημα του Γεώργιου Βιζυηνού "Το αμάρτημα της μητρός μου" σε σκηνοθεσία Αντώνη Στελιανέση παρουσιάζεται στο Θέατρο Παραμυθίας (Παραμυθίας 27). Είσοδος 10 ευρώ. Στις 9.30 μ.μ.

Παραμύθι

Η θεατροπαιδαγωγός Μαρία Τερζάκη παρουσιάζει το παραμύθι της Μαρίας Καλατζάκου "Η Αλεξάνδρα, ο Παύλος και το μυστήριο της λίμνης Στυμφαλίας" με εικονογράφηση Νίκου Γούση, στη βιβλιοθήκη του πολιτιστικού ιδρύματος ομίλου Πειραιώς (Σαλαμίνος 72-74). Είσοδος ελεύθερη με απαραίτητη δήλωση συμμετοχής. Στις 5 μ.μ.

Βιβλίο

Το βιβλίο "Βορτιστικό Μανιφέστο" και ο συλλογικός τόμος "Περί τρέλας" (Εκδ. Κοβάλτιο) παρουσιάζονται στο βιβλιοπωλείο "Σπόρος" (Κηφισιά - Δροσίνη ). Θα μιλήσουν οι Γαλατεία Δημητρίου και Σπύρος Σούρλας. Στις 7.30 μ.μ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL