Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Π. Σκουρλέτης: Η Ν.Δ. κρύβει τις απόψεις Σόιμπλε που υιοθετεί, πίσω από το αίτημα εκλογών (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Σκουρλέτης: Η Ν.Δ. κρύβει τις απόψεις Σόιμπλε που υιοθετεί, πίσω από το αίτημα εκλογών (Video)

https://www.youtube.com/embed/1-Xqmn3ksmU

Ο κ. Σκουρλέτης σε μια έντονη πολιτική αντιπαράθεση, χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ανέδειξε την πολιτική τακτική της Ν.Δ. η οποία «κρύβεται γύρω από τα θέματα της αξιολόγησης, ώστε να μην αναδεικνύεται το πραγματικό περιεχόμενο της προγραμματικής της πρότασης, που πατάει στις απόψεις Σόιμπλε, ενός ακραίου αντικοινωνικού νεοφιλελευθερισμού»

Θέλουμε να κλείσει η αξιολόγηση, αλλά μετράει και το περιεχόμενο με το οποίο θα κλείσει επεσήμανε  ο υπουργός Εσωτερικών αναφερόμενος στις διαφορετικές προσεγγίσεις που υπάρχουν μεταξύ των εταίρων, παρά τις ακραίες προτάσεις του ΔΝΤ.

«Τι λέει η Ν.Δ. για το αφορολόγητο και την προσωπική διαφορά;» ρώτησε τον συνομιλητή του στο πάνελ, βουλευτή της Ν.Δ. Μ. Βορίδη, χωρίς να λάβει απάντηση.

Ο κ. Σκουρλέτης ανέδειξε την αντιφατικότητα που επικρατεί στην αξιωματική αντιπολίτευση γιατί ενώ ο κ. Μητσοτάκης λέει κλείστε την αξιολόγηση, την ίδια ώρα, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. κ. Γεωργιάδης υποστηρίζει να μην κλείσει και να πάμε αμέσως σε εκλογές. Συνέχισε ρωτώντας ευθέως τον κ. Βορίδη αν είναι «επίσημη θέση της Ν.Δ. η άποψη του κ. Γεωργιάδη» και αν αυτή η στάση αποτελεί μια «υπεύθυνη και σοβαρή στάση αξιωματικής αντιπολίτευσης»; 

Ο κ. Βορίδης κρατώντας αποστάσεις από τις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη, υποστήριξε ότι «η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει το ταχύτερο δυνατό» ενώ το βάρος της συμφωνίας θα φέρει αποκλειστικά η κυβέρνηση.

Ο κ. Σκουρλέτης επιτέθηκε στη Ν.Δ. για την πολιτική υψηλών πλεονασμάτων του 4,5% στην οποία είχε συμφωνήσει ενώ από το 2016 είχαν δεσμευθεί στο 3,5%. Διέψευσε παράλληλα, ότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα σε αντίθεση με τη Ν.Δ. που είχε δεσμευθεί ως και το 2030.Δεν παρέλειψε να διαχωρίσει από την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική την καραμανλική πτέρυγα της Ν.Δ.

«Διαψευστήκατε στην αριστερή παρένθεση και ζητάτε συνέχεια εκλογές» πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης καλώντας τη Ν.Δ. να τοποθετηθεί αν θεωρεί πλεονέκτημα για τη χώρα την ευθυγράμμιση με τις ακραίες απόψεις. "Να το πείτε, ότι θέλετε εκλογές για να έρθει μια κυβέρνηση πιο κοντά στις απόψεις του κ. Σόιμπλε. Αυτή είναι η πρότασή σας;»

Η Ν.Δ. μιλάει στην κάμερα, ή στον καθρέφτη, όταν μιλά για λασπολογία;

«Η Ν.Δ. μιλάει στην κάμερα, ή στον καθρέφτη;» όταν μιλά για λασπολογία και σκανδαλολογία αναρωτήθηκε ο κ. Σκουρλέτης, ενώ επιτέθηκε στη Ν.Δ. λέγοντας:

«Ποιος λασπώνει την πολιτική ζωή; Ποιος υπονομεύει τη Δημοκρατία; Χρειάζεται μεγάλο θράσος να τα λέτε αυτά. Γνωρίζει ο κόσμος ότι τον πόλεμο που υπέστη αυτή η κυβέρνηση από τα συστημικά ΜΜΕ δεν τον έχει γνωρίσει καμία άλλη στην Ελλάδα, και καμία άλλη μετά το 1974 στην Ελλάδα».

Επιπλέον ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στον συστηματικό πόλεμο λάσπης από την πλευρά της Ν.Δ. εναντίον της κυβέρνησης ήδη από το πρώτο δίμηνο του 2015.

«Από το πρώτο δίμηνο μετά τον Ιανουάριο του 2015 η Ν.Δ. με την αρωγή του Πρώτου Ψέματος δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να εισαγάγει στην πολιτική ζωή του τόπου μια αντιπαράθεση με ψεύδη, λασπολογώντας, εκτελώντας προσωπικότητες, χαρακτήρες. Όλοι έχουμε μπει στο στόχαστρο μιας τέτοιας τακτικής». «Με την κάλυψη της Ν.Δ. η οποία αφήνει αυτά τα φίλια μέσα, να βγάζουν τις δήθεν αποκαλύψεις και μετά τα κάνει κεντρικό ζήτημα. Χρειάζεται μεγάλο θράσος να τα λέτε αυτά».

Ο υπουργός Εσωτερικών συνέχισε λέγοντας: «Είναι οι φίλοι σας οι δυνάμεις της διαπλοκής που μαζί τους και μαζί με το ΠΑΣΟΚ αρμέξατε αυτό τον τόπο και μας κληρονομήσατε την οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία. Έρχεστε τώρα και ζητάτε και τα ρέστα».

Κλείνοντας ο κ. Σκουρλέτης υποστήριξε ότι «η Εξεταστική επιτροπή ανέδειξε την ηθική και πολιτική ισοπέδωση του κ. Μητσοτάκη» ενώ αναφερόμενος στο θέμα των πόθεν έσχες ανέδειξε το γεγονός ότι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όφειλε να είχε καταθέσει δήλωση πόθεν έσχες, μέσα σε 90 μέρες, κάτι που δεν έπραξε.Κάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη να καταθέσει το συντομότερο δυνατό.  

Τέλος υπενθύμισε το καθ' όλα, νόμιμο, αλλά όχι πολιτικά ηθικό, ότι ο κ. Βορίδης διετέλεσε ως δικηγόρος υπερασπιστής στο σκάνδαλο της Energa και Hellas power.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL