Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Έφη Αχτσιόγλου: Επαναφορά συλλογικών συμβάσεων, όχι στις ομαδικές απολύσεις, καμία μείωση του αφορολόγητου (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έφη Αχτσιόγλου: Επαναφορά συλλογικών συμβάσεων, όχι στις ομαδικές απολύσεις, καμία μείωση του αφορολόγητου (Video)

Επιπλέον, δεν συζητά την αύξηση του ποσοστού των ομαδικών απολύσεων καθώς όπως είπε «δεν έχει καμία λογική σε μια χώρα με υψηλή ανεργία, το δίκαιό μας είναι πλήρως συμβατό με την ενωσιακή νομοθεσία και επιπλέον δεν το ζητούν οι παράγοντες της χώρας ούτε καν οι εργοδοτικές οργανώσεις. Πρόκειται για άλλη μια παράλογη απαίτηση του ΔΝΤ εξήγησε.

Η κ. Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της το πρωί στο ΣΚΑΙ υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για να πετύχει τη συμφωνία και δεν θέλει την καθυστέρηση για την οποία οφείλεται το ΔΝΤ. Το blame game είναι στο ΔΝΤ και όχι στην ελληνική πλευρά».

«Υλοποιήσαμε τη συμφωνία κατά 80%, το 1/3 έχει κλείσει και το1/3 έχει συμφωνηθεί και μένουν τα εργασιακά και το ενεργειακό» σημείωσε μεταξύ άλλων. «Είχαμε αύξηση του πρωτογενούς πλεονάσματος 4,4 δις ευρώ για το 2016» είπε η κ. Αχτσίογλου προσθέτοντας ότι αυτό «σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τη νομοθέτηση μέτρων για μετά το τέλος του προγράμματος».

Σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν τάσσεται υπέρ των υψηλών πλεονασμάτων. Για 2,5% συν 1 πρωτογενές πλεόνασμα η συμβιβαστική πρόταση της ελληνικής πλευράς.

«Παράλογη οικονομικά απαίτηση» χαρακτήρισε την νομοθέτηση μέτρων για το 2019, όπως η μείωση του αφορολόγητου και η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς. Αντίθετα η πρόβλεψη του νόμου, όπως εξήγησε είναι η διατήρηση εσαεί της προσωπικής διαφοράς.

Καμία επιβάρυνση δεν θα υποστεί το 80% των νέων επαγγελματιών

Αναφερόμενη στο ασφαλιστικό υποστήριξε ότι η επιλογή του ασφαλιστικού ήταν να προστατευθούν τα πολύ χαμηλά εισοδήματα και οι χαμηλές συντάξεις σε μια κατάσταση φτωχοποίησης που έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία. Στόχος ένα σύστημα σχετικά αναδιανεμητικό, με νέους κανόνες ίδιους για όλους. Υπενθύμισε την ληστρική επιδρομή που είχε υποστεί το ασφαλιστικό, από το PSI.

«Το ασφαλιστικό ξεκίνησε με έλλειμμα 750 εκ. ευρώ και με βάση τα στοιχεία, μέσα στο 2017 θα μειωθεί σημαντικά, αν δεν μείνει στο μισό. Παραλάβαμε ένα ασφαλιστικό στα όρια της κατάρρευσης και πάμε να χτίσουμε ένα ασφαλιστικό βιώσιμο». Ωστόσο τόνισε ότι είναι αλληλένδετα τα ζητήματα με τη μείωση της ανεργίας και την ανάπτυξη της οικονομίας.

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες εξήγησε ότι το νέο σύστημα δεν άλλαξε τα ποσοστά υπολογισμού των εισφορών, άλλα τη βάση υπολογισμού των πραγματικών εισοδημάτων υπογραμμίζοντας ότι τα ποσοστά υπολογισμού δεν άλλαξαν (20% για κύρια ασφάλιση). Το 80% των νέων επαγγελματιών δεν θα υποστεί νέα επιβάρυνση». 

Kατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL