Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Σ. Λάππας: Δεδομένη η διαπλοκή, ανέκδοτο να ισχυρίζεται κάποιος ότι δεν υπήρξε (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σ. Λάππας: Δεδομένη η διαπλοκή, ανέκδοτο να ισχυρίζεται κάποιος ότι δεν υπήρξε (Video)

Μιλώντας για τα αποτελέσματα της Εξεταστικής ανέφερε ότι «το πόρισμα αποδίδει ποινικές ευθύνες στα τραπεζικά στελέχη στο σύνολό τους. Οι μιντιάρχες είχαν συμφέρον από τον τρόπο, που δανειοδοτήθηκαν, άρα έχουν ηθική αυτουργία στα αδικήματα των τραπεζιτών και τέλος, οι εκπρόσωποι των δύο πρώην «μεγάλων» κομμάτων έπαιρναν δάνεια και εκχωρούσαν την κρατική χρηματοδότηση σε δεύτερη, τρίτη και τέταρτη τράπεζα. Ο ένας μάλιστα από τους εκπροσώπους των κομμάτων είναι ήδη κατηγορούμενος για απιστία και απάτη.

«Η διαπλοκή είναι δεδομένη» ήταν στο παρασκήνιο τόσα χρόνια, αλλά πλέον «ήρθε στο προσκήνιο και πλέον υπάρχουν μαρτυρικές καταθέσεις» εξήγησε ο κ. Λάππας. Παρέπεμψε ενδεικτικά στην κατάθεση του κ. Σαλαγιάννη ο οποίος μίλησε για κατασπατάληση εκατομμυρίων και υπέρογκο δανεισμό του ΠΑΣΟΚ. Τα ίδια ίσχυαν και για τη Ν.Δ., υποστήριξε.

"Τι έχουν να πουν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, για τα 401 εκατομμύρια δάνεια για τα οποία δεν έχουν καταβάλλει ούτε ένα ευρώ από το 2011";

Σε μια ιστορική αναδρομή στο τρίγωνο διαπλοκής που καταδυνάστευε τη χώρα αναφέρθηκε στα μεγάλα σκάνδαλα ξεκινώντας από την μεταπολίτευση από την υπόθεση Κοσκωτά, Μαντέλη, Τσουκάτου και την υπόθεση της Siemens, όπου υπάρχει απόφαση αλλοδαπού δικαστηρίου, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας όπου «καταγγέλλει τον κ. Χριστοφοράκο ως υπαίτιο για την χρηματοδότηση με εκατομμύρια ευρώ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ».

«Τι ζούμε τώρα δηλαδή δεν ζούμε τις συνέπειες αυτού του τριγώνου της διαπλοκής;» αναρωτήθηκε. Αναφέρθηκε δε στα 401 εκ. ευρώ για τα οποία τα πρώην μεγάλα κόμματα «δεν κατέβαλλαν ούτε ένα ευρώ από το Φθινόπωρο του 2011» και δεν έχουν πει καν, «ποια είναι η πρωτοβουλία που έχουν πάρει για να ρυθμίσουν τα δάνειά τους,  την ώρα που αξιώνουν από τους πολίτες, που έχουν ένα στεγαστικό να σέρνονται στα δικαστήρια για μια ρύθμιση».

N. Μηταράκης: Το τρίγωνο της αμαρτίας εστιάζεται στο ΣΥΡΙΖΑ

Για τον κ. Μηταράκη που εκπροσωπούσε τη Ν.Δ. στο πάνελ «το τρίγωνο της αμαρτίας» εστιάζεται στο ΣΥΡΙΖΑ και ας ήταν ένα μικρό κόμμα που δεν μακράν απείχε από τη διακυβέρνηση της χώρας τα προηγούμενα χρόνια.

Ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Μηταράκη: «Ο ορισμός της διαπλοκής» περιορίζεται χρονικά στα δύο χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και το τρίγωνο αμαρτίας είναι «η έμεση χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ από offshore, η πίεση στον ΔΟΛ να παραδώσει τα κλειδιά, ο εκφοβισμός του Πρώτου Θέματος, η δανειοδότηση χωρίς κανόνες της Τράπεζας Αττικής στον κ. Καλογρίτσα».

Το ΚΚΕ με τη σειρά του ενώ συμφωνεί ότι υπάρχει διαπλοκή στη χώρα, σύμφωνα με το δικό του πόρισμα για την Εξεταστική, ο κ. Συντυχάκης στην ΕΡΤ σε μια λογική «ίσων αποστάσεων» υποστήριξε ότι «Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ διαγωνίζονται για το ποιος είναι περισσότερο χωμένος στα τρίγωνα της διαπλοκής».

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL