Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.0°C
3 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.1°C14.4°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.8°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
«Πανέτοιμο το σχολείο μας να δεχθεί τα προσφυγόπουλα» δηλώνει η Διευθύντρια του 26ου Δημοτικού Λάρισας (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Πανέτοιμο το σχολείο μας να δεχθεί τα προσφυγόπουλα» δηλώνει η Διευθύντρια του 26ου Δημοτικού Λάρισας (Video)

https://www.youtube.com/embed/3lPf2IPV_Jg

«Σε αγαστή συνεργασία με το Δήμο και τις δομές προσφύγων το σχολείο μας είναι πανέτοιμο να υποδεχθεί αυτά τα παιδάκια και θα ελέγχουν τα ατομικά δελτία υγείας όταν έλθουν όπως κάνουμε για όλα τα παιδιά που έρχονται να εγγραφούν στο σχολείο μας» δήλωσε το πρωί στην ΕΡΤ.

Χαρακτήρισε μεμονωμένες τις αντιδράσεις που ωστόσο όφειλαν να καταγγελθούν διότι επρόκειτο για «προσωπικές πολιτικές» του προέδρου του συλλόγου γονέων τονίζοντας ότι τέτοια περιστατικά «αμαυρώνουν την εικόνα του σχολείου μας» και δεν συνάδουν με την πλειοψηφία των γονιών.

Εξήγησε επίσης ότι: «Από τις 22 Δεκέμβρη κάλεσε η περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης της Λάρισας όλους τους προέδρους των συλλόγων γονέων για μια ενημέρωση για την υποδοχή και την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων αλλά το συγκεκριμένο πρόσωπο αρνήθηκε να έρθει στην ενημέρωση σαν να επρόκειτο για προσωπικό θέμα και όχι συλλογικό».

Απόψεις σαν του προέδρου του συλλόγου δεν εκφράζουν το σύνολο των γονέων

«Μοίρασε χέρι με χέρι σε μαθητές και γονείς με προτροπή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα με το βίντεο ρατσιστικού περιεχομένου» και όπως τόνισε η διευθύντρια αναγκάστηκε στην καταγγελία «μήπως και βάλουμε φρένο σε προσωπικές επιλογές διότι ο πρόεδρος εκφράζει όπως αποδείχθηκε προσωπική άποψη, καθώς δεν κλήθηκε ούτε μία φορά Δ.Σ. για να παρθούν αποφάσεις για το συγκεκριμένο θέμα». To επίμαχο ρατσιστικό βίντεο μετά από τις διαμαρτυρίες "κατέβηκε".

Η διευθύντρια του σχολείου τόνισε ιδιαίτερα ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου πιστεύουν «ότι αυτά τα παιδιά πρέπει να εκπαιδευτούν και νοιώθουμε περήφανοι που θα τους μεταδώσουμε την ελληνική παιδεία». Απόψεις σαν του προέδρου του συλλόγου δεν εκφράζουν το σύνολο των γονέων που πιστεύουμε είναι μαζί μας αλλά πρόκειται για μεμονομένες φωνές που οφείλουμε να απομονώσουμε, πρόσθεσε η διευθύντρια του 26ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.

Να σημειωθεί ότι με κοινό ψήφισμα το δημοτικό συμβούλιο της Λάρισας υποστηρίζει την είσοδο των προσφυγόπουλων στα σχολεία και μεριμνά για την ομαλή ένταξη τους στην εκπαίδευση με τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής, ενώ θέτονται και γενικότερα ζητήματα διαχείρισης του προσφυγικού.

Κατ. Μπρέγιαννη

Με κοινό ψήφισμα, το δημοτικό συμβούλιο Λάρισας στηρίζει τα προσφυγόπουλα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL