Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.6°C22.4°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.3°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.1°C
6 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.7°C20.9°C
4 BF 35%
Δ. Παπαδημητρίου: Με βάση τα στοιχεία στο 2,7% η ανάπτυξη το 2017, δεν υπάρχει θέμα μείωσης αφορολόγητου (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Παπαδημητρίου: Με βάση τα στοιχεία στο 2,7% η ανάπτυξη το 2017, δεν υπάρχει θέμα μείωσης αφορολόγητου (Video)

«Είναι πάγια η θέση της κυβέρνησης να κρατήσει το αφορολόγητο στα επίπεδα που είναι τώρα» διευκρίνισε ο υπουργός απαντώντας έτσι στη σύγχυση, που δημιουργήθηκε γύρω από το θέμα του αφορολόγητου, μετά από χθεσινή συνέντευξη του.

«Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η ανάπτυξη έχει αρχίσει» τόνισε ο κ. Παπαδημητρίου προσθέτοντας ότι έχουμε μια ανάπτυξη, όπως παρουσιάστηκε το τρίτο τρίμηνο του 2016 ενώ «αναμένεται ανάπτυξη 2,7% - 2.8% για το 2017.

Ανάπτυξη που θα αρχίσουν να «αισθάνονται» και τα νοικοκυριά» διαβεβαίωσε ο κ. Παπαδημητρίου ενώ υποστήριξε ότι με βάση τα στοιχεία, η ανεργία έχει πέσει κατά 4 μονάδες. Επιπλέον, αν συνυπολογιστεί ότι «η ιδιωτική κατανάλωση έχει αυξηθεί κατά 5,1%» με βάση τα επίσημα στοιχεία.

Όλα αυτά συνθέτουν μια εικόνα αισιοδοξίας δήλωσε ο υπουργός ενώ αντιπαρήλθε της κριτικής για «λουκέτα» στην αγορά τονίζοντας ότι «ανενεργές επιχειρήσεις έκλεισαν τα βιβλία τους, αυτό δεν σημαίνει ότι έκλεισαν φέτος».  «Τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ είναι τελείως διαφορετικά, από τις ανακοινώσεις που κάνουν οι φορείς» υπογράμμισε ο υπουργός.

Τέλος ανέφερε στο μεγάλο ενδιαφέρον που επιδεικνύει το επενδυτικό κοινό για επενδύσεις στην Ελλάδα καταλήγοντας ότι όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα κλίμα αισιοδοξίας για το μέλλον της οικονομίας.

Αναφορικά με τους φόρους σημείωσε ότι «η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει το δημοσιονομικό περιβάλλον, ώστε να μπορέσει να ελαφρύνει τους φόρους. Φυσικά το 2018, όταν υπάρχει μεγαλύτερο πλεόνασμα ,η κυβέρνηση θα αποφασίσει τι θα κάνει ώστε να μειωθούν οι φόροι».

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL