Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
10.9°C16.2°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.7°C13.3°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C16.5°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C12.3°C
0 BF 87%
Σπ. Λάππας και Αντ. Μπαλωμενάκης: Αρχίζει το ξήλωμα της διαπλοκής (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σπ. Λάππας και Αντ. Μπαλωμενάκης: Αρχίζει το ξήλωμα της διαπλοκής (Video)

Ερωτήσεις-επεξεργασία βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας

Το πόρισμα της πλειοψηφίας της Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ τεκμηριώνει με πλήθος στοιχείων το τρίγωνο της διαπλοκής ανάμεσα στο πολιτικό σύστημα, τις τράπεζες και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τονίζουν ο Σπύρος Λάππας και ο Αντώνης Μπαλωμενάκης. Στη συνέντευξη, ο εισηγητής στην επιτροπή από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός της επισημαίνουν πως παρότι το έργο της επιτροπής δεν ήταν να αποδώσει ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα, έχει συγκεντρωθεί ένα πλήθος στοιχείων που θα τεθεί στη διάθεση των εισαγγελικών αρχών προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες.

Στη συνέντευξη αναλύονται οι βασικές πτυχές του πορίσματος της επιτροπής που κατέθεσε η πλειοψηφία, το οποίο ξεπερνά τις 400 σελίδες, παρουσιάζονται πλήθος χαρακτηριστικών περιπτώσεων που αναδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε η διαπλοκή στη χώρα, όπως:

- Τα δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τα οποία υπερβαίνουν τα 400 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία χορηγούνταν με μοναδική εγγύηση τις μελλοντικές επιχορήσεις των κομμάτων αυτών.

- Τα δάνεια στα ΜΜΕ, τα οποία υπερβαίνουν το 1 δισεκατομμύριο ευρώ, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις χορηγούνταν χωρίς εξασφαλίσεις.

- Η σκανδαλώδης δανειοδότηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον «Κήρυκα Χανίων».

- Ο τρόπος με τον οποίο η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να συγκαλύψει το σκάνδαλο των 15 εκατομμυρίων ευρώ, για τα οποία διώκεται ποινικά ο πρώην υπεύθυνος για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

- Οι μεγάλες ευθύνες του διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, για τη διαγραφή βεβαιωμένων προστίμων και εισπρακτέων φορολογικών εσόδων με τροπολογία που είχε καταθέσει στη Βουλή όταν ήταν υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά.

πηγή: left.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL