Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.0°C23.4°C
3 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.0°C21.0°C
2 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.2°C21.0°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
21 °C
19.8°C22.7°C
2 BF 79%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.4°C20.7°C
0 BF 72%
First we take ΔΟΛ, then we take ΣΚΑΪ... (λαϊκό άσμα της εποχής)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

First we take ΔΟΛ, then we take ΣΚΑΪ... (λαϊκό άσμα της εποχής)

«Κλείστε γρήγορα την αξιολόγηση». Φωνάζει η Ν.Δ. ότι καθυστερεί η κυβέρνηση και μόλις γίνεται ένα βήμα ή δήλωση του Σόιμπλε, τα κινδυνολογικά σενάρια διατρέχουν όλα μαζί στα τηλεοπτικά πάνελ: «Κόφτης», «μέτρα», «4ο Μνημόνιο», «μειώσεις μισθών και συντάξεων, αφορολόγητο».

«Καταρρέουν τα νοσοκομεία», «διαλύεται η δημόσια Υγεία» ΠΟΕΔΗΝ, κανάλια και Ν.Δ., αλλά όταν γίνονται προσλήψεις στην Υγεία πρόκειται για «κομματικό στρατό» και «ρουσφέτια».

Ρύθμιση τηλεοπτικού τοπίου, προσπάθεια διάσωσης εργαζόμενων στον ΔΟΛ από την κυβέρνηση σημαίνει Σοβιετία, Βόρεια Κορέα και «άλωση» του Τύπου. Αν αδιαφορήσει όμως και «αφήσει την αγορά να το ρυθμίσει», θα έχει «πετάξει τους εργαζόμενους στον δρόμο», καταστρατηγώντας και την ελευθερία του Τύπου και τη Δημοκρατία ξανά.

«Άλωση» των εντολοδόχων της διαπλοκής στα Μέσα, όχι των εργαζομένων σε αυτά.

Η κ. Λυμπεράκη είναι ακόμα στο Ποτάμι, ή τώρα που ξεκίνησαν οι μετεγγραφές τρέχει να ενισχύσει τα κεντροδεξιά τής Ν.Δ.; Τέτοιο προμοτάρισμα στην ιδιωτική ασφάλιση θα το ζήλευε και ο Σόιμπλε. Από τη μία οι άνεργοι, από την άλλη οι συνταξιούχοι. Στην πυρά οι συνταξιούχοι γιατί «βουλιάζει η οικονομία»! Η λέξη κοινωνικό κράτος άγνωστη, παρά τα πτυχία και για ανιψιά του κ. Μητσοτάκη.

«Προπηλακίστε βουλευτές και υπουργούς όπου πηγαίνουν, εμποδίστε τους να μιλήσουν, διαλύστε συγκεντρώσεις ενημέρωσης» ήταν η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ όταν η Ν.Δ. ήταν στην εξουσία σύμφωνα με τον Γ. Βρούτση (ΣΚΑΪ). Αντίθετα, «Η Ν.Δ., με το πολιτικό της ήθος και τον πολιτικό της πολιτισμό ούτε το έκανε, ούτε θα το κάνει». Μια εύσχημη αναφορά στις αποτυχημένες προσπάθειές τους να οργανώσουν μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

https://www.youtube.com/embed/WkENNUdsuhM

Πολιτικό ήθος και πολιτισμός εμφανή στα πάνελ, που καθημερινά ξεχειλίζουν από την αβρότητα της νεοφιλελεύθερης επιχειρηματολογίας που ξεκινά με το «άχρηστοι, ανίκανοι, ανόητοι» για να καταλήξει στο «επικίνδυνοι».

Πολιτικό ήθος και πολιτισμός εμφανή στα συγχαρητήρια που έδωσε ο κ. Βρούτσης στην κυρία που διάβασε την ανακοίνωση των γονέων που αντιδρούν στο δικαίωμα των προσφυγόπουλων να μορφωθούν. «Αποφασίζουμε ότι δεν θέλουμε να γίνει το σχολείο μας κέντρο εκπαίδευσης μεταναστών» δήλωσε η ίδια κυρία, που ομιλεί σε κανάλια και Χ.Α. εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου του Περάματος.

Ας ενημερώσει κάποιος το κεντρικό δελτίο του Star ότι οι γονείς δεν κάνουν «ντου» για να μπουν στο σχολείο που φοιτούν τα παιδιά τους και δεν συνηθίζουν να συνομιλούν με βουλευτές, υπουργούς, πόσο μάλλον με υπόδικους χρυσαυγίτες δολοφόνους.

Ο ΣΚΑΪ, αντίθετα, μιλούσε για επίθεση και τραμπουκισμούς χρυσαυγιτών εναντίον γονιών και δασκάλων στο σχολείο.

«Χωρίς την ψήφο τη δική μας (στο ΕΛΚ) δεν θα έβγαινε ο Παπαδημούλης αντιπρόεδρος». Βρήκε έναν λόγο να καμαρώσει ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γ. Κύρτσος στον ΣΚΑΪ μιλώντας για «συναίνεση», ενώ λίγο μετά παραδέχτηκε ότι και η Ν.Δ., αν έρθει στην εξουσία, «θα πάρουμε μέτρα», «το μείγμα των δικών μας μέτρων θα είναι διαφορετικό», για να καταλήξει στη μοναδική ως τώρα πρόταση της Ν.Δ., «τη μείωση των δημοσίων δαπανών».

https://www.youtube.com/embed/w5HIo_tkCxw

Σε διχασμό η διάσημη τηλεπαρουσιάστρια της μεσημεριανής ζώνης και πρέπει να διαλέξει: Ή με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ή κατά και ξέπλυμα στη Χ.Α. Ο αντιφασισμός δεν είναι look που φοριέται μόνο χειμώνα, μήνα Ιανουάριο.

Θέλετε να μας πείσετε ότι είστε υπέρ της επιχειρηματικότητας και δύο χρόνια τώρα δεν πέρασε ούτε ένας συριζαίος υπουργός, άντε βουλευτής, από το μαγαζί του κ. Κωστέτσου, να πει ένα γεια και ψήφισε και δύο φορές. Δικαιολογημένα διαμαρτυρήθηκε ο άνθρωπος στον ΣΚΑΪ: «Έλεος»! Άκομψοι συριζαίοι. Ο Θεός του στιλ θα σας τιμωρήσει.

https://www.youtube.com/embed/QbPGtA291hs

Μποϊκότ της στήλης σε Άδωνι, Μπάμπη και Πορτοσάλτε για λόγους αποτοξίνωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL