Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Δ. Παπαδημούλης: Η διαφωνία είναι μεταξύ ΔΝΤ και Σόιμπλε, το ταμείο πρέπει να αποφασίσει γρήγορα τι θέλει (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Παπαδημούλης: Η διαφωνία είναι μεταξύ ΔΝΤ και Σόιμπλε, το ταμείο πρέπει να αποφασίσει γρήγορα τι θέλει (Video)

https://www.youtube.com/embed/muB3JlJOuko

Όπως εξήγησε «ο Σόιμπλε πιέζει το ΔΝΤ για να μείνει γιατί γνωρίζει ότι μέσα στο Ταμείο αναπτύσσονται απόψεις διαφορετικές δηλαδή να μη μείνει γι’ αυτό και χθες κλιμάκωσε τη ρητορική αυτής της πίεσης λέγοντας αυτά τα περί ξαφνικού θανάτου του ελληνικού προγράμματος». Επιπλέον πρόσθεσε ότι αυτές οι δηλώσεις γίνονται και για εσωτερική κατανάλωση μιας και ο κ. Σόιμπλε έχει εγγυηθεί στους Γερμανούς, τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Η άποψη περί ξαφνικού θανάτου του ελληνικού προγράμματος είναι μειοψηφική στο στρατόπεδο των δανειστών» αλλά δεν παύε να είναι ανησυχητικές οι δηλώσεις αυτές τόνισε ο κ. Παπαδημούλης.

Αναφερόμενος στη θέση της ελληνικής κυβέρνησης υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα, η ΕΚΤ, η Κομισιόν, ο ESM και η μεγάλη πλειοψηφία των κρατών μελών της Ευρωζώνης εργάζονται για μια συμφωνία όπως έχει υπογραφεί με τη συμμετοχή του ΔΝΤ και χωρίς καθυστερήσεις. Παρ’ ότι έχουμε διανύσει το 80% της ουσίας του μνημονίου και το 50% της χρονικής του διάρκειας ακόμα δεν έχουν αποφασίσει και λειτουργεί ως οιονεί τεχνικός σύμβουλος».

«Το ΔΝΤ θα πρέπει να αποφασίσει τι θέλει, ή μέσα ή έξω» συνέχισε λέγοντας ότι «η Ελλάδα έχει υπογράψει το τρίτο μνημόνιο με τη συμμετοχή και του ΔΝΤ. Με ευθύνη όμως του ΔΝΤ μέχρι στιγμής, το ταμείο δεν έχει βάλει ούτε ένα ευρώ γιατί μέσα στις γραμμές του υπάρχει η άποψη όπως πιστεύει ο κ. Τόμσεν, ότι πρέπει να φύγουν».

Μιλώντας για την αξιολόγηση ο κ. Παπαδημούλης υποστήριξε ότι: «Δεν είναι ώρα για blame game», το μεγαλύτερο μέρος της αξιολόγησης έχει κλείσει μένουν τρία στα οποία οι διαφορές είναι γεφυρώσιμες.  Για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα μετά το 2018 οι διαφορές είναι μεταξύ του ΔΝΤ και του Σόιμπλε. «Ο κ. Σόιμπλε που θέλει οπωσδήποτε το ΔΝΤ θα πρέπει να κάνει κάποια βήματα προς την πλευρά του ΔΝΤ για μεγαλύτερη ελάφρυνση του χρέους και μεγαλύτερα πρωτογενή πλεονάσματα».

Ο κ. Παπαδημούλης απαντώντας στο δημοσιογράφο της εκπομπής υποστήριξε ότι δεν κερδίζει πάντα ο κ. Σόιμπλε. «Ο κ. Σόιμπλε έβαλε το grexit το καλοκαίρι του 2015 στο τραπέζι και έχασε» ενώ υπενθύμισε ότι η χώρα χρεοκόπησε το 2010 με ευθύνη αυτών που την κυβέρνησαν 40 χρόνια. «Για τη χρεοκοπία της χώρας βαρύνονται η Ν.Δ. με το ΠΑΣΟΚ» και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που συχνά αποσιωπείται από την αντιπολίτευση και μερίδα των ΜΜΕ.

Αντίθετα, σήμερα, «μετά από 7 χρόνια μνημονίων έχουμε το Στουρνάρα -πρώην υπουργό του Σαμαρά-, να λέει ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ότι προβλέπεται ανάπτυξη 3% το 2017,2018 και 2019 και τον κ. Ντάισελμπλουμ να δηλώνει ότι η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και όχι εκλογές. Πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά ώστε να πέσει η ανεργία. Αυτό θέλει ο ελληνικός λαός» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Kατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL